Bennett’ten Netanyahu’ya ağır suçlama: “Katar adına casusluk” iddiası

İsrail eski Başbakanı Naftali Bennett, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun ofisinin Katar adına faaliyet yürüttüğü iddiaları üzerine istifa çağrısı yaptı. Bennett ve Yair Lapid, soruşturmayı “tarihin en ciddi vatana ihanet iddialarından biri” olarak niteledi.

Jerusalem Post’ta yer alan habere göre, Netanyahu’nun başbakanlık ofisinde görev yapan bazı yardımcıların Katar kaynaklı fonlarla ilişkilendirildiği iddiaları kamuoyuna yansıdı. “Katargate” olarak anılan dosyada, Katar’ın İsrail’deki imajını güçlendirmeye dönük mesaj ve temaslar kurulduğu öne sürülüyor.

Yardımcılar gözaltında, soruşturma derinleşiyor

Soruşturma kapsamında Mart 2025’in sonlarında, Netanyahu’nun iki yardımcısının gözaltına alındığı bildirildi. İddialar, Gazze savaşına ilişkin gizli bilgilerin Katarlı kaynaklarla paylaşıldığı şüphesini içeriyor. Ayrıca üçüncü bir yardımcının, Katar yanlısı mesajların hazırlanmasında rol aldığı ileri sürülüyor.

Bennett ve Lapid’den istifa çağrısı

Bennett, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Netanyahu’nun ofisini “vatana ihanet” ile suçladı ve başbakanın derhal istifa etmesi gerektiğini savundu. Bennett, “Ofis, savaş zamanında İsrail Devleti ve askerleri aleyhine hareket etti” ifadelerini kullandı.
Lapid ise süreci “devlet tarihindeki en ciddi vatana ihanet davası” olarak tanımladı.

Netanyahu’dan savunma

Yardımcıların gözaltına alınmasının ardından Netanyahu, Katar’ın İsrail’in düşmanı olmadığını ileri sürerek iddialara karşı çıktı. Buna karşın Bennett, danışmanların “Katar parasıyla hareket ettiği” yönündeki iddiaların açıklığa kavuşturulması gerektiğini vurguladı.

Siyasi dengelere etkisi

Son kamuoyu yoklamaları, 2022’de aktif siyasetten çekilen Bennett’in, planlanan seçimlerde Netanyahu karşısında en güçlü rakiplerden biri olarak öne çıktığını gösteriyor. Soruşturmanın seyri ve olası yargı süreçlerinin, İsrail iç siyasetinde dengeyi etkileyebileceği değerlendiriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İSRAİL İRAN'A SALDIRACAK
İRAN MOSSAD CASUSUNA ACIMADI
TÜRK DERNEĞİ GAZZE'DE 200 NİKAH KIYIP DÜĞÜN YAPTI
YAHUDİ BM'NİN ELEKTRİĞİNİ VE SUYUNU KESİYOR
2 IRKÇI YAHUDİ'YE CEZA YOLDA