Bayram tatlısı 8-26 YTL arasında

Tatlı üreticileri, ramazan bayramı için tatlı siparişlerini almaya başladı.

Pastaneler ve tatlı üreticileri, ramazan bayramı için tatlı siparişlerini almaya başladı.

Ramazan bayramına sayılı günler kala evlerde hazırlıklar hızlanırken, eve gelen misafirlere ikram edilecek tatlıların siparişleri verilmeye başladı.

Pastaneler ve tatlıcı üreticileri, hafta sonunda gelen siparişlerle en yoğun günlerini yaşıyor. Vergisini veren, çalıştırdığı kişilerin SSK primlerini ödeyen, hijyene ve kaliteye önem veren pastaneler, vatandaşlardan merdiven altı üretimlere itibar etmemesini istiyor.

Konya'da kurulu Alemdar Pastanesi yetkilileri, bu dönemde piyasaya birçok tatlı üreticisinin çıktığını, bu kişilerin ürettikleri kalitesiz tatlılarla haksız kazanç elde ettiğini bildirdi.

Baklavada ceviz yerine yer fıstığı, antep fıstığı yerine bezelye yemek istenmiyorsa merdiven altı üretimlerden uzak durulmasını öneren pastane yetkilileri, ''Ayrıca, yoğun şekilde gıda boyası kullanıyorlar. Bir kilo baklavanın 5-6 YTL'ye satılması mümkün değil. Bu fiyata düşürmek için kullanılan malzemede hile yapıyorlar'' dedi.

Konya Pastacılar Odası Başkanı Ali Yücel ise baklava ve tatlıda belli standartlara uyulması gerektiğini, ancak son 5 yılda tatlıda ortaya çıkan rekabet yüzünden vatandaşların kaliteden çok uzakta tatlı tüketebildiğini bildirdi.

SÜNGERLEŞMİŞ TATLILAR BİLE SATILIYOR-

Bazı kişilerin baklavada ucuz ceviz, tereyağı yerine margarin kullanabildiğini dile getiren Yücel, şunları kaydetti:

''Vatandaşlar fiyatı ön planda tutarlarsa yanılabilirler. Ucuz olmalı düşüncesiyle hareket eden bir kişi, siyah görüntü içinde süngerleşmiş tatlıyı alabilirler. Merdiven altı üretimde bu dönemde adeta patlama yaşanıyor. Hangi şartlarda, ne şekilde üretildiği bile belli değil. Daha sonra cevizli baklavayı 5-6 YTL'den satıyorlar. Vatandaş tatlı siparişi verirken cevizin ya da antep fıstığının kilosunun kaç lira olduğu düşünmelidir. Tatlı temiz şartlarda üretilmezse sağlık açısından ciddi riskler doğurabilir.''

Tatlı siparişlerinin arttığı bu dönemde pastanelerin oldukça yoğun olduğunu belirten Yücel, ''Bazen bize fiyatların yüksek olduğu söyleniyor. Ama günümüz şartlarında kullanılan hammadeye göre fiyatlar, kaliteli bir tatlı için yüksek değil. Aslında bilen kişi fiyata bakmıyor. Bu dönemde genellikle baklava siparişi alıyoruz. Çünkü bu tatlı türleri, 2-3 gün dayanabiliyor'' dedi.

 TATLI FİYATLARI..

Konya'da kaliteli bir tatlı için sipariş fiyatları şöyle:

    

Tatlı Fiyat (YTL)

------- ------------

Kalbura bastı 8-10

Lor tatlısı 8-10

Cevizli baklava 14-15

Antep fıstıklı baklava 17-18

Bülbül yuvası 16-18

Şöbiyet 15-17

Dilber dudağı 16-18

Kibariye 18-20

Sarma 24-26

    

 

Ekonomi Haberleri

Turizmcilerden 'Oteller Boş' İddialarına Yanıt
DÜĞÜN TAKILARI KİMİN?
KONYA'DA KONUT SATIŞLARI HAREKETLENDİ!
Türk Devletleri Arasında Dijital Ticaret Köprüsü Kuruluyor
KONYA'DA TRAFİĞİ DURDURACAK GELİŞME