Bayrak Provokasyonuna Tepki Yağdı: Siyasilerden Net Mesaj

Mardin’in Nusaybin ilçesinde Türk bayrağına yönelik provokasyona siyasilerden art arda tepkiler geldi. DEM Parti ve hükümet kanadından yapılan açıklamalarda, bayrağa saygısızlığın kabul edilemez olduğu vurgulandı.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde Türk bayrağına yönelik provokatif bir eylem kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Olayın ardından siyaset dünyasından tepkiler peş peşe geldi. Yapılan açıklamalarda bayrağın ortak değer olduğu vurgulandı.

DEM Parti’den Bayrak Vurgusu

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, bayrağa yönelik saygısızlığın kabul edilemez olduğunu belirtti. Doğan, bayrağın toplumun ortak sembolü olduğunu ifade ederek provokatif girişimlere karşı net bir duruş sergiledi.

Adalet Bakanı: Soruşturma Başlatıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise olayla ilgili adli sürecin başlatıldığını açıkladı. Tunç, bayrağa yönelik provokasyonun hukuki boyutuyla ele alındığını ve sorumlular hakkında soruşturma yürütüldüğünü bildirdi.

Bayrak Ortak Değer Vurgusu

Siyasilerden gelen açıklamalarda, Türk bayrağının toplumsal birlik ve bütünlüğün simgesi olduğu vurgulandı. Provokasyonlara karşı hukuk çerçevesinde kararlı duruş mesajı öne çıktı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Aralık 2025’te Erkek Şiddeti: 28 Kadın Hayatını Kaybetti
SON DAKİKA: Elazığ sallandı!
Yurtta Kuvvetli Yağış Uyarısı: Sıcaklıklar Mevsim Normallerinin Üzerinde
EHLİYETLER İPTAL EDİLECEK
21 İLE KAR UYARISI! KONYA SOĞUYOR