Başbakan Yıldırım: İbadi'den Irak ziyaretiyle ilgili davet geldi

Başbakan Yıldırım, Irak ziyaretiyle ilgili, "Sayın İbadi'den böyle bir davet gelmiştir. Bu konuda arkadaşlarımız içeriği, zamanlaması konusunda çalışıyorlar. Yapılacak bu ziyaret tabii ki önemli bir ziyarettir." dedi.

Başbakan YıldırımIrak ziyaretiyle ilgili, "Sayın İbadi'den böyle bir davet gelmiştir. Bu konuda arkadaşlarımız içeriği, zamanlaması konusunda çalışıyorlar. Yapılacak bu ziyaret tabii ki önemli bir ziyarettir. O bakımdan hazırlıklarının dikkatli bir şekilde yapılması gerekir." dedi.

'Başika'daki askerlerimiz eğitim vermek üzere oradalar'

Yıldırım, "Başika'daki askerlerimiz DEAŞ'la mücadeleye katılacak olanlara eğitim vermek üzere oradalar. Irak da DEAŞ'la mücadele ettiğine göre, burada eğitilen Ninova mücahitleri, muhafızları da bu işte önemli görev ifa ettiğine göre aramızda bu konunun mesele olmaması gerektiğini düşünüyoruz." diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

"Habur hem Kuzey Irak hem merkezi hükümetin kontrolündeki alana hitap eden, hizmet eden bir kapı. Tabii ki Irak burayı kapatma hakkına sahiptir. Bu konuda Irak'ın hükümranlığı altında bütün kapıların kapatılmasına biz saygı gösteririz ama bizim teklifimiz gerek Kuzey Irak'ta yaşayan Türkmen, Kürt, Arap kardeşlerimizin gerekse Irak'la olan bütün ticari ve taşımacılık faaliyetlerimizin zarar görmemesi için yine Habur'un biraz batısında Fishabur denen veya Ovaköy dediğimiz sınır kapısının faaliyete geçirilmesi. Bunu teklif ettik, bu konuda da Irak'tan destek istiyoruz."

Türkiye Haberleri

APP PLAKA CEZASI YİYENLER DİKKAT
Türkiye’de Yağışlar Durdu Havalar Isınıyor
TÜRKİYE KIBRIS'A SAVAŞ UÇAĞI GÖNDERDİ
O PARAYI SAKIN ÖDEMEYİN
HAVALİMANI DOLUP TAŞIYOR