Başbakan Yargı'dan elini çekmeli!

MHP'li Oktay Vural Gül'ün Çankaya'daki yemekte Başbakan’ı uyarmasını istedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Cumhurbaşkanı Gül’ün yasama, yargı ve yürütme organlarının başkanlarını yemekte bir araya getirmesini “ahengli çalışmayı temin açısından olumlu” olarak nitelendirirken, Cumhurbaşkanı’nın da yemekte Başbakan’ı uyarmasını istedi.

Vural, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yemeğini gazetecilere değerlendirdi. Gül’ün yasama, yargı ve yürütme organlarının başkanlarını bir araya getirmesinin önemli ve olumlu bir adım olduğunu belirten Vural, “Bu yemek ahengli çalışmayı temin açısından olumlu” dedi.

Yargı üzerine baskı oluşturan bir siyasi iktidar olduğunu, Başbakan Erdoğan’ın ise Anayasa Mahkemesi ve Danıştay arasına “fitne” soktuğunu kaydeden Vural, “Yargı karar verdiği zaman ‘bu kararı tanımıyorum’ diyen başbakanın kendisi. Ergenekon davasında ‘ben savcıyım’ diyen yine kendisi. Ancak ‘yargısız infaz yapmayın’diyen de kendisi. Başbakan yandaşlarının oluşturduğu böyle bir ortam içerisinde ıslık çalarak kurtulmak istiyor” diye konuştu.

“BAŞBAKAN YEMEĞİ FAİL OLARAK KATILIYOR”

Başbakan Erdoğan’ın doğrudan doğruya yargıya müdahale ettiğini ve Gül’ün yemeğine “fail” olarak katıldığını savunan Oktay Vural, “Sayın Cumhurbaşkanı umarım Başbakanı uyarır” dedi. Erdoğan’a “yargıdan elini çek” diye seslenen Vural, “Başbakan bu yemeğe davet ediliyorsa ben ne yaptım diye düşünmesinde fayda var. Bu konuda başbakanın sorumluluğunun hatırlatılmasında fayda var çünkü başbakan hem suçlu hem güçlü. “ diye konuştu.

Türkiye Haberleri

Trabzon'dan Rize'ye güzel haber
5 ŞARTI TUTMAYAN BEKÇİ OLAMAZ
PLAKALAR ÜCRETSİZ DEĞİŞECEK
Adalet Bakanlığı 15 Bin Personel Alımı 2026: Kadrolar Belli Oldu, Gözler Resmi İlanda
BUNLAR YOKSA 1246 TL'Yİ HAZIRLAYIN