Başbakan Yardımcısı Babacan, G-20 Toplantısı'na katılacak

ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, G-20 Bakanlar ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı’na katılacak.Hazine Müsteşarlığından yapılan açıklamaya göre, Avustralya’nın...

ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, G-20 Bakanlar ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı’na katılacak.

Hazine Müsteşarlığından yapılan açıklamaya göre, Avustralya’nın Cairns şehrinde bugün başlayacak toplantı, 21 Eylüle kadar sürecek.

Bu yıl G-20 Bakanları, 15-16 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek Brisbane Liderler Zirvesi öncesinde gündemde yer alan konulara ilişkin değerlendirmeler yapacak.

Toplantı kapsamında, küresel ekonomik gelişmeler, G-20 büyüme stratejileri, yatırım ve altyapı, finansal düzenlemeler ve uluslararası vergi konuları 5 farklı oturumda ele alınacak.

Başbakan Yardımcısı Babacan, söz konusu oturumların yanı sıra, G-20’nin iş dünyası, sivil toplum, düşünce kuruluşları ve gençlere yönelik etkileşim gruplarının (B-20, L-20, C-20, T-20 ve Y-20) G-20 gündemine ilişkin politika tavsiyelerini paylaşacağı oturuma katılacak.

Söz konusu toplantı 1 Aralık itibariyle G-20 Dönem Başkanlığı’nı üstlenecek Türkiye'nin hazırlıkları bağlamında görüş alışverişinde bulunulmasına önemli bir zemin sağlayacak.

Başbakan Yardımcısı Babacan, G-20 toplantısı kapsamında ayrıca siyasi liderlerle ikili görüşmeler yapacak.

Ekonomi Haberleri

EPDK, akaryakıtta fiyat farkını kaldırdı
SGK, 81 ilacı daha geri ödeme listesine aldı
İkinci el otomobilde fiyatlar geriledi
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması: Keskin düşüş bekleniyor
Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı