Bakanlık harekete geçti! Bunu yapan yandı

Trafikte yer alan "çakar lamba"lı sivil plakalı araçlar yetkilileri harekete geçirdi.

Çakar lamba taktırdığı tespit edilen sivil araçların sahiplerine, 192 TL para cezası kesilecek. Bu araçlar, bir süre trafikten men edilecek.

Bakanlık, başta valilikler olmak üzere 81 ilin emniyet müdürlüklerine, kaymakamlıklara yazı göndererek çakar lamba takılı sivil araçların plaka numaralarını istedi.

Çakar lamba taktırdığı tespit edilen sivil araçların sahiplerine, 192 TL para cezası kesilecek. Bu araçlar, bir süre trafikten men edilecek. Araçlardaki donanımlar söktürülecek.

İçişleri Bakanlığı, resmi plakalı olmayan ve üzerinde "tepe lambası" ya da çakar lamba bulunan bazı araçların trafikte tehlike oluşturmaya başladığını tespit ederek 2012 yılında bir genelge yayımladı.

Habertürk'ten Elif Nurgül Çülük'ün haberine göre genelgede, sadece cankurtaranların, acil hasta taşıyan araçların, hükümlü, sanık veya suçluyu takip eden, emniyet ve asayişi korumak adına olay yerine gitmekte olan zabıta ve polis araçlarının geçiş üstünlüğüne sahip olabileceği belirtildi.

TRAFİKTEN MEN

Özellikle araçların ön panjurlarının iç kısmında kırmızı-mavi yanıp sönen çakar lambası, tepe lambası ve sirenlerin yasadışı olarak kullanıldığına dikkat çekilen genelgede, söz konusu cihazların ambulans, itfaiye, polis ve resmi koruma araçlarına takılabileceği kaydedildi. Uyarıları dikkate almayan sürücülere para cezası kesileceği vurgulandı.

Bu genelgeye ve ilgili diğer mevzuata karşın söz konusu cihazlar sivil plakalı araçlara takılmaya devam ediyor. İçişleri Bakanlığı, trafikte "geçiş üstünlüğü"ne sahipmiş gibi hareket eden çakar lambalı araçları yakın markaja aldı.

Bakanlık, başta valilikler olmak üzere 81 ilin emniyet müdürlüklerine, kaymakamlıklara yazı göndererek çakar lamba takılı sivil araçların plaka numaralarını istedi.

Çakar lamba taktırdığı tespit edilen sivil araçların sahiplerine, 192 TL para cezası kesilecek.

Bu araçlar, bir süre trafikten men edilecek. Araçlardaki donanımlar söktürülecek. Araçlara kanun dışı çakar lamba taktığı tespit edilen yerlere de ceza kesilecek.

Otomobil Haberleri

Yol tutuşuyla ünlü modelin üretimi sona erdi
BU OTOMOBİLLERE 500 BİN LİRA ZAM
Tesla Model Y Türkiye Fiyatı Belli Oldu
Togg Tesla'nın Aklını Başından Aldı
'Sorunsuz' Honda'da Büyük Kusur! Jant Kopabilir