Bakanlar Kurulu toplantısı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş: (1)- "Türkiye, 65. Hükümet zamanında bir üretim devrimi gerçekleştirecek, bu anlamda da dünyanın 10 büyük ekonomisinden birisi olma hedefine hızlı bir şekilde yürüyecektir"- "Türkiye ekonomisi bir faz deği

ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Türkiye, 65. Hükümet zamanında bir üretim devrimi gerçekleştirecek, bu anlamda da dünyanın 10 büyük ekonomisinden birisi olma hedefine hızlı bir şekilde yürüyecektir." dedi.

Kurtulmuş, Çankaya Köşkü'nde, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

65. Hükümet'in ikinci Bakanlar Kurulu toplantısının yapıldığını belirten Kurtulmuş, çok kısa bir süre içerisinde kuruluşunu tamamlayarak, çalışmalarına büyük bir hızla başlayan 65. Hükümet'e başarılar diledi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Cenab-ı Allah mahcup etmesin. İnşallah bütün alanlarda hükümet programında ortaya koyduğumuz tekliflerimizi ve çalışma programımızı gerçekleştirmek mümkün olur. 65. Hükümet hızla kuruldu, ilk toplantısını geçen hafta Beştepe'de, Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde yaptı, arkasında da dün itibarıyla, 'Fetih Günü'nde, 29 Mayıs'ta TBMM'de güvenoyu alarak, resmen vazifesine başlamış oldu. TBMM'ye eksiksiz bir şekilde gelerek 65. Hükümet'e güvenoyu veren, AK Parti milletvekillerine, onların iradesiyle gerçekleşen milli iradeye ve parlamentoda bu görüşmelere katılan diğer bütün partilerden milletvekillerine teşekkürlerimizi bir borç olarak ifade etmek istiyorum. Hayırlı uğurlu olsun."

65. Hükümet'in, "Bir reform, atılım ve icraat hükümeti" olarak isimlendirilebileceğini anlatan Kurtulmuş, hükümetin beş temel vazifesinin bulunduğunu, hükümet programının da bu beş maddeyle özetlenebileceğini kaydetti.

Bu hükümet programıyla Türkiye ekonomisinde yeni bir döneme geçildiğini aktaran Kurtulmuş, "Türkiye ekonomisi bir faz değişimini gerçekleştirecek. 2023 hedeflerinin gerçekleşmesi bakımından son derece aktif, yatırıma, istihdama, ihracata, yüksek teknolojilere, alın terine, emeğe değer veren, buna gerçekten öncelik sağlayan bir programla Türkiye, üreten bir ekonomiye sahip olacak. Türkiye, 65. Hükümet zamanında bir üretim devrimi gerçekleştirecek, bu anlamda da dünyanın 10 büyük ekonomisinden birisi olma hedefine hızlı bir şekilde yürüyecektir." diye konuştu.

Hükümetin ikinci önceliğinin "Terörün sona erdirilmesi" olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, "Memleketin içinde bulunduğu şartlar, milletin bizden beklentileri göz önünde bulundurulursa, TBMM'nin ortaya koyduğu irade de göz önüne alınırsa, bizden beklenen, Türkiye'de maalesef vatandaşlarımızı hayattan koparan, Türkiye'nin her tarafını etkileyen bu terör belasını, en kısa zamanda bütün imkanlarımızı kullanarak sona erdirmek ve memleketimizden yeniden barış ve esenliği sağlamaktır." ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, hükümetin üçüncü önemli önceliğini ise şöyle anlattı:

"Yeni anayasayı yapmak, bu çerçevede Türkiye'de yeni bir yürütme sisteminin tartışılmasını sağlamak, başkanlık sistemi başta olmak üzere anayasal reform içerisinde düşünülen, milletle paylaşılan hususları gündeme getirmek ve sadece yeni anayasa değil, Türkiye'de söz verilen siyasal reformları da tamamlamak."

"Dış politikada yeni sorunlar ve giderek ağırlaşan tablo karşısında sorunları çözecek yeni perspektifleri geliştirmek ve bunları uygulamaya koyabilme" konusunun da dördüncü öncelik olarak görüldüğünü ifade eden Kurtulmuş, beşinci başlık konusunda şu açıklamalarda bulundu:

"Toplumsal bütünlüğü sağlayarak bu memlekette farklı inanç ve mezheplerden, farklı etnik kökenlerden, toplumsal kesimlerden vatandaşlarımızın hepsinin kendisini özgür, eşit ve birinci sınıf yurttaş olarak hissettiği bir Türkiye'nin kuruluşunu tamamlamaktır. İnşallah bu ana çerçevelerde temerküz edecek eylem planlarımız çerçevesinde 65. Hükümet kendisine sunulan güvenin gereğini yerine getirecek ve başarılı bir şekilde bu çalışmaları sürdürecektir."

(Sürecek)

AA

Türkiye Haberleri

Ekmek Tüketiminde Dünya Şampiyonu: Türkiye!
Hakkari'de son depremler 7 büyüklüğünde depreme işaret ediyor
Mustafa Sarıgül, Peynir Testinde Şaşkınlık Yaşadı: Valla bu Konya çıktı!
Meram Belediyesi Başkanı Mustafa Kavuş’tan 15 Temmuz mesajı