Bakan Yumaklı, Alanya’da orman yangını bölgesini havadan inceledi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Alanya'da yangından zarar gören yerleri ve yangınla mücadeleyi OTAĞ Keşif Uçağıyla havadan inceledi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Alanya'da yangından zarar gören yerleri ve yangınla mücadeleyi OTAĞ Keşif Uçağıyla havadan inceledi. Bakan Yumaklı'ya Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey eşlik etti.

Alanya ilçesi Dimçayı Akköprü mevkiinde öğle saatlerinde başlayan yangın rüzgarında etkisiyle kısa sürede büyüdü. Kızılçam ormanlarıyla kaplı bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi yönlendirildi. Yangına Alanya Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra, 8 helikopter, 6 uçak, 42 arazöz, 6 su tankeri, 10 ilk müdahale aracı, 4 dozer ve çok sayıda yerel ekip ile müdahalede bulunuluyor. Araç sayısının yeni katılacak olanlarla daha da artacağı bildirildi. Bölgede çok sayıda vatandaşın ekiplere yardım ettiği görüldü. Kuru ve rüzgarlı bir havanın etkili olduğu bölgede ekipleri, yangını kontrol altına almak için yoğun bir çaba sarf ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

POLİS-ADLİYE Haberleri

Taşıdığı demir borular yoldan geçen araca takıldı, yere savruldu
Sinir krizi geçiren şahıs 6. kattan eşyaları sokağa fırlattı
Taşköprü diye sattığı sarımsaklar Çin'den çıktı
Tarihi mirasa darbe vurmaya çalıştılar: Padişah fermanı bile var
Bahçede oturan genç kız yorgun mermiyle vuruldu