Cengiz Çandar ve Hasan Cemal'in sunduğu 'Tecrübe Konuşuyor' programına katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
NTV'YE DEDİM
Hasan Cemal Bülent Arınç'a Arınç'ın gazetecilere sarfettiği TÜ SANA sözlerini sordu. Cemal soruyu sorarken "Gazetecilere çok da hoş olmayan bir tabir kullandınız" diye sordu. Arınç tüm gazetecileri karşısına almadığını söyleyerek bir kanalı kastettiğini söyledi. Bu kanal bütün gün "Adliye ABLUKA altında" diye yayın yaptı. Hukukta basılma diye bir şey yoktur. Bir savcı hakim kararıyla bir yere gidiyorsa bunun adı arama olur basılma olmaz. Yapılan yayınların hukuk çerçevesinde yapılması gerekir" dedi.
BİR KANALIN YAPTIĞI DENSİZLİK
Ben bir kanalın yaptığı densizlikten bahsediyorum. Adını hiç duymadığım basın örgütü benile ilgili kınama yayınlamış. Peki sayın Bahçeli'nin önceki konuşmasını hatırlıyor musunuz. İsim vererek bunlar bunlar diyerek bu ahlaksızlığın hesabını soracağız derken neden kınama yayınlanmadı. Bahçeli'nin 12 kötü adamdan biri olarak nitelendirdiği Hasan Cemal de araya girerek Bahçeli'nin 12 adam yakıştımasını hatırlattı.
BAŞBAKAN'LA BENZERLİĞİMİZ BU
Bazı yaşanan olaylar karşısında Başbakan ERdoğan'a benzediğini kaydeden Arınç; 'Bizde insanız. Ben sayın Başbakanımıza benziyorum. İkimiz de haksızlıklar karşısında bazen sert tepkiler verebiliyoruz. Ama artık boğazımıza kadar geliyor. Keşke öyle bir tepki göstermeseydim ama oldu artık' sözlerini ifade etti.