Anamur Muz Üreticileri Birliği Başkanı Güzel'in Akkuyu ile ilgili açıklaması

Güzel: "Açıklamalarım yanlış anlaşıldı. Ortada bir nükleer santral yok, temeli atılmış değil ama sanki nükleer santral varmış, bütün ürünlerde kalıntı varmış gibi anlaşıldı"

MERSİN (AA) - Anamur Muz Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Güzel, Akkuyu'ya yapılması planlanan nükleer santralle ilgili açıklamalarının yanlış anlaşıldığını söyledi.

Güzel, yaptığı açıklamada, bazı çiftçilerin, nükleer santral kurulduktan sonra ürünlere, nükleer kalıntı bulunduğuna ilişkin logo yapıştırılıp, yapıştırılamayacağını merak ettiğini, kendisinin de bu konuda demeç verdiğini söyledi.

Açıklamasının yanlış anlaşıldığını belirten Güzel, şunları kaydetti:

"Ortada bir nükleer santral yok, temeli atılmış değil ama sanki nükleer santral varmış, bütün ürünlerde kalıntı varmış gibi anlaşıldı. Biz, başka boyutlara çekilen karede yer almıyoruz. Bu logonun, ihraç ürünleri ve iç piyasaya satılacak ürünlerin paketlerinin dışına yapıştırılacağı söylentisi var. Bu logonun ne anlama geleceğini, ne işe yaradığını ve santral kurulduktan sonra nerelerde kullanılacağını merak ediyoruz. Biz de bunu birinci ağızdan duymak istiyoruz. Bu açıdan böyle bir açıklama yapma gereği duyduk."

Güzel, nükleer santralin yapılmasına karşı olmadıklarını da sözlerine ekledi.

Ekonomi Haberleri

YATIRIM İÇİN HANGİSİ TERCİH EDİLMELİ?
Amirine saldırdı, 23 senelik tazminattan oldu
Nokıa’nın Büyük Dönüşümü: Efsane Telefonlardan Altyapı Devine
Trafik Sigortasında Yeni Dönem: Değer Kaybı Hasarla Birleşti
Teknogirişimlere 5 Milyon TL Yapay Zeka Desteği: Başvurular Başladı