Konya 5. Hazır Giyim Fuarı, Konya Tekstil Konfeksiyon Sanayicileri ve İşadamları Derneği (KOTİAD), Konya Ticaret Odası (KTO), Konya Sanayi Odası (KSO) ve Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) katkılarıyla, KTO-Tüyap Konya Uluslararası Fuar Merkezinde düzenlenen törenle açıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek açılış töreninde yaptığı konuşmada, eskiden tarım kenti daha sonraları eğitim ve sanayi kenti olarak anılan Konya'nın, artık fuarlar kenti olarak da anıldığını söyledi.
Tekstil sektörünün Türkiye açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Akyürek, ''Şu anda dünyanın bir çok ülkesinden daha kaliteli ürünler üretmekteyiz. Büyük fırsatlarımız ve şansımız var. Bunları iyi değerlendirmeliyiz'' dedi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı ve Konya Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Üzülmez de Konya'nın fuarcılık alanında Türkiye'de başa güreştiğini kaydetti.
Moda fuarının ayrı bir yeri olduğunu ifade eden Üzülmez, ''Tekstil sektörü sanayileşmenin en önemli unsurlarından birisidir. Dünyadaki bütün ülkeler tekstil sektörüyle birlikte sanayileşmeye başlamışlardır'' diye konuştu.
Üzülmez, ancak tekstil sektöründe son günlerde ciddi sıkıntıların yaşandığını dile getirerek, şunları söyledi:
''Sektörün global krize karşı korunması gerekirken, uygulamaya konulan politikalarla sanki bir an önce yıkmaya çalışıyor gibiyiz. Tekstil sektörü ile ilgili bir an önce kollayıcı tedbirler alınmalı. Sektör çok büyük sıkıntılar yaşıyor. Sıkıntılar ise genel olarak kayıt dışı ve uzun vadeli satışlar. Uzun vade ve kayıt dışı bu şekilde devam ederse üreticiyi batıracak.''
Konuşmaların ardından Konya Vali Yardımcısı Nevzat Dalkıran, Akyürek ve diğer protokol üyeleri fuarın açılış kurdelesini birlikte kesti.
Fuar, 14-16 Ağustos tarihlerinde 09.00-19.00, 17 Ağustos tarihinde ise 09.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.
Konya'dan 51 firmanın katıldığı fuardaki stantlarda, özel koleksiyonlar, triko, spor giyim, dış giyim, bebe ve çocuk giyim, hobi giysileri, konfeksiyon yan sanayi ve aksesuarları ürünleri sergileniyor.
aa