Almanya'nın Paylaştığı Tükler Mezarlıkta Mangal Yaktı Fotoğrafı Yalan Çıktı

Sosyal medyada Almanya’daki Türklerin Hristiyan mezarlığında mangal yaptığını gösterdiği iddia edilen fotoğrafın Sırbistan’da çekildiği ortaya çıkarken, fotoğraftakilerin Türk ve Müslüman olmadıkları anlaşıldı.

Önce Almanya'da sonrada Avrupa’da sosyal medya üzerinden paylaşılan “mezarlıkta mangal” başlıklı fotoğrafta Almanya’da yaşayan Türklerin Hristiyan mezarlığında mangal yaptığı iddia edildi.

Paylaşılan fotoğraf ile Avrupa’da yaşayan Türkleri ve Müslüman göçmenleri saygısızlıkla suçlayan paylaşımlar yapıldı.

Ancak fotoğrafın geçtiğimiz sene Sırbistan’ın Şabats kentinde Paskalya Bayramı sırasında çekildiği ve fotoğraftakilerin Türk ve Müslüman olmadıkları anlaşıldı.

İHA'nın haberine göre, fotoğrafta Paskalya kutlamalarının 2. gününde mezar ziyareti gerçekleştiren bir ailenin renkli yumurtalar getirmek yerine daha ileri giderek mangal yaptıkları belirlendi.

Ailenin kaybettikleri yakınlarına renkli yumurta yerine et ikram etmek istedikleri ortaya çıktı.

Dünya Haberleri

SEÇİMİN KAYBEDENİ ŞİMDİDEN BELLİ
Ortak Arap Listesi'nden Netanyahu'yu Düşürmek İçin Muhalefete Çağrı
İspanya'da Tren Kazasında Can Kaybı 68'e Yükseldi
5 Yıl Araba Kullanmayana 1 milyon 250 bin TL
İKİ DEV YEMEK YEDİ GÜNDEM PANTOLON OLDU