Alman Bakandan Suriyelilerin eğitim aldığı okula ziyaret

Almanya Devlet Bakanı Böhmer, Suriyelilerin aldığı mesleki eğitimleri yerinde gördü

ANKARA (AA) - Almanya Devlet Bakanı Maria Böhmer, Suriyelilere verilen mesleki eğitimleri yerinde görmek amacıyla bir okulu ziyaret etti.

Böhmer, Suriye Dostluk Derneğinin desteğiyle Ankara'da kurulan "15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meslek Okulu"nu gezdi.

Okulda, Türk-Alman İşbirliğinde Mesleki Beceri Geliştirme Projesi (TAMEB) kapsamında tekstil, kaynak işçiliği, web tasarım, grafik tasarım, inşaat ustalığı ve makine operatörlüğü gibi alanlarda kurslar veriliyor.

Sınıfları tek tek gezen Maria Böhmer, özellikle kadınlara meslek edindirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Böhmer, burada yaptığı konuşmada, mülteci krizinin Türkiye'deki seyrini merakından dolayı okula ziyarette bulunduğunu belirterek, "Bir sene önce mülteci kampına ziyarette bulunmuştum, şimdi de burada insanların meslek edindiklerini görüyoruz." dedi.

Almanya olarak Suriyelilerin meslek edinmelerini desteklediklerini vurgulayan Bakan Böhmer, Türkiye'ye mülteci krizi nedeniyle senelik 150 milyon avro gönderdiklerini de söyledi.

AA

Gündem Haberleri

Buca Belediyesi’nde memurların eylemi sürüyor: Özgür Özel’e seslerini duyuracaklar
KONYA'DA DEMİRYOLU KENARLARINA YAKLAŞMAYIN
YADES 2026 başvuruları başladı: Yaşlılara destek için belediyelere 50 milyon TL kaynak
TDV’den 19 Ülkede “Bir Kurban Bir Kur’an” Seferberliği
18 Yıllık Tapu Bekleyişi: Bir Mahallenin Bitmeyen Hukuk Sınavı