DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Anayasa Mahkemesi’nin kapatma kararını değerlendirdi. Açıklamayı yarın yapacaklarını belirten Türk, “Yasaklandığım için mücadelemiz bitmeyecek” diye konuştu.
Ahmet Türk, kapatma kararı sonrası ilk kez konuştu: Anayasa Mahkemesinin kararını hepimiz gördük.. Türkiye sancılı bir süreç yaşıyor. Demokratik siyasetin önüzü kapatmak umutsuzluğu derinleştirir.
KARARLARIMIZIN ARKASINDAYIZ
Biz buna rağmen biz barışın olacağına inanıyoruz. Türkiye Pati kapatmakla bu sorunu çözemez. Ancak mantıkla bu sorun çözülür. Aldığımız kararların arkasındayız. Kararlarımız aynı şekilde işleyecek.. Arkadaşlarımız dilekçelerini verecekler. Demokrasi ve barış zafere ulaşacaktır. Benim yasaklanmış olmam Aysel Tuğluk'un yasaklanmış olması demokratik mücadelenin biteceği anlamına gelmez..