Ahmedinejad Suriye için dua ediyor

Mahmud Ahmedinejad, Suriye halkı için dua ettiğini açıkladı.

Tahran'da  temaslarda bulunan Suriye Dışişleri bakanı Velid Muallim'i kabul eden İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Suriye halkı için dua ettiğini, güven ve istikrarın bir an önce bu ülkede sağlanmasını dileğini söyledi.

"SİYONİST REJİMİ KORUMA PEŞİNDELER"

İran Cumhurbaşkanlığı resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, Ahmedinejad, "Adalet ve özgürlük konusunda kendi halkına saygı göstermeyen ülkeler bunu başka milletlere hediye edemez. Bu ülkeler ve NATO güçleri, bölgede sadece kendi egemenliklerini perçinleştirme ve Siyonist İsrail rejimini koruma niyetindedir" diye konuştu.

ÖZGÜRLÜK TÜM MİLLETLERİN HAKKI

Dünyanın temel bir değişim içinde olduğunu ifade eden İran Cumhurbaşkanı, bu süreçte değişimlerin yönetilmesinin çok önemli olduğunu söyledi.

Özgürlüklerin tüm milletlerin hakkı olduğunu ifade eden Ahmedinejad, uygun yöntemlerle bunun sağlanması gerektiğini dile getirdi.

Suriye'de yaşanan olaylarla ilgili gelişmeleri değerlendirmek amacıyla İran'da bulunan Velid Muallim, Tahran'daki temasları kapsamında, İran Meclis Başkanı Ali Laricani, Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi ve Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Said Celili ile bir araya geldi.

Dünya Haberleri

İRAN'DAN MÜZAKERE AÇIKLAMASI
EVE DÖNDÜK BARIŞ GÖRÜŞMELERİNE KATILMIYORUZ
İSVEÇ TÜRKİYE'YLE KARIŞTI!
TRUMP'A SUİKAST GİRİŞİMİ
TÜRKİYE'DEN KORKAN YUNAN FRANSA'YA SARILDI