ABD üssüne intihar saldırısı

Afganistan'ın doğusundaki ABD üssüne düzenlenen intihar saldırısında yaralananlar olduğu bildirildi.

NATO sözcüsü Binbaşı Martyn Crighton, ulaşan ilk bilgilere göre, bazı Afganların yaralanmasına neden olan saldırıda can kaybı olmadığını söyledi.

Crighton, Host kentindeki havaalanının yakınlarındaki Camp Chapman askeri üssüne, intihar bombacısının sürdüğü sanılan bir araçla düzenlenen saldırının amacına ulaşamadığını belirtti.

Öte yandan Taliban sözcüsü Zabinullah Mücahid, elektronik posta ile yaptığı açıklamada, intihar saldırısının hedefinin, ABD askeri üssünün dış kapısının korunması için personel yetiştiren Afgan polisi ve ABD'liler için çalışan Afganlar olduğunu belirtti. Mücahid, saldırıda ölen ve yaralananlar olduğunu ileri sürdü.

Dünya Haberleri

İRAN'DAN MÜZAKERE AÇIKLAMASI
EVE DÖNDÜK BARIŞ GÖRÜŞMELERİNE KATILMIYORUZ
İSVEÇ TÜRKİYE'YLE KARIŞTI!
TRUMP'A SUİKAST GİRİŞİMİ
TÜRKİYE'DEN KORKAN YUNAN FRANSA'YA SARILDI