ABD: İsrail bir YahudidDevletidir

ABD, İsrail Başbakanı Binyamin Netanya-hu'nun Yahudi yerleşim birim inşaatlarının dondurulması karşılığında Filistinlilerin İsrail'i Yahudi devleti olarak tanıması çağrısına destek verdi.

 ABD Dışişleri Bakanlığı, Netanyahu'nun önerisine Filistinlilerin de karşı teklif ile cevap vermesini istedi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Philip Crowley, ülkesinin İsrail'i bir Yahudi devleti olarak tanıdığının da altını çizdi. Filistinli yetkili Yaser Abed Rabbo ise İsrail ve ABD'nin açıklamalarına tepki gösterirken, 1967 sınırlarına çekilen İsrail'i tanımaya hazır olduklarını söyledi. İsrail'in 'Bizi Yahudi devleti olarak tanıyın' yönündeki çağrısına Rabbo, "Ne tür bir haritayı kabul etmemiz gerektiğini önümüze koyun, onun üzerine konuşalım." diye cevap verdi. Bu haritanın Doğu Kudüs ve Batı Şeria'yı kapsamayan bir harita olması durumunda bir saat içinde İsrail'i istedikleri şekilde tanımaya hazır olduklarını kaydeden Rabbo, kendilerinin İsrail'i daha önce tanıdıklarını, ancak İsrail'in Filistin'i tanımadığını söyledi.

Netanyahu, iki gün önce, İsrail Parlamentosu'nda yaptığı konuşmada, tüm dünyada şaşkınlık meydana getiren önerisini dile getirmiş ve Filistinlilerin İsrail'i Yahudi devleti olarak tanımasını istemişti. Filistinliler, İsrail'in bu şekilde vatanlarına dönmek isteyen milyonlarca Filistinlinin önünü kesmeye çalıştığını, dolayısıyla bu tür bir öneriyi kabul etmelerinin mümkün olmadığını belirtiyor.

Dünya Haberleri

TERÖRİST HER YERDE TERÖRİST
RUSYA SAVAŞA BENZİNİ DÖKTÜ
Donald Trump'ın ondan önce öleceğini söyledi, espri yaptım diyerek geçiştirdi
İRAN'DAN MÜZAKERE AÇIKLAMASI
EVE DÖNDÜK BARIŞ GÖRÜŞMELERİNE KATILMIYORUZ