AB ülkelerinin büyükelçileri Adana'da

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Berger ve beraberindeki AB ülkelerinin büyükelçileri, Adana'da Suriyeli çocukların eğitim gördüğü bir okulu ziyaret etti- Berger:"Türk hükümetiyle iş birliği yürüterek, yaklaşık 600 bin Suriyeli mülteci çocuğa ya

ADANA (AA) - Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger ve beraberindeki AB ülkelerinin büyükelçileri, Adana'da Suriyelilerin eğitim gördüğü bir okulu ziyaret etti.

Berger, beraberindeki büyükelçilerle merkez Seyhan ilçesi Fatih Mahallesi'ndeki Fatih Mehmet İlkokuluna geldi.

Heyet burada İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar'dan Suriyelilerin eğitimi için oluşturulan Geçici Eğitim Merkezleri hakkında bilgi aldı.

Christian Berger, burada yaptığı konuşmada, Adana'da ağırlanmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Yapılan çalışmalarla Suriyeli bir jenerasyonun geleceğinin teminat altına alınmaya çalışıldığını ifade eden Berger, "Bizim sizlerle burada yürüttüğümüz çabalar büyük çerçevede, operasyonun küçük bir kısmını oluşturuyor. Şu anda Türk hükümetiyle anlaşmasına varmış olduğumuz 300 milyon avroluk bir projemiz daha mevcut. Bu program kapsamında Türk hükümetiyle iş birliği yürüterek, yaklaşık 600 bin Suriyeli mülteci çocuğa yardım ve destek sağlayacağız. Bunun ana başlığı, Türkiye'de bulunan Suriyeli sığınmacı çocukların Türk eğitim sistemine entegrasyonunu sağlamaktır." dedi.

Daha sonra Suriyeli çocukların eğitim gördüğü sınıfları gezen Christian Berger ve beraberindekiler, öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Heyet daha sonra kentteki Bebekli Kilise'yi ziyaret etti. Ziyaret basına kapalı gerçekleşti.

AA

Türkiye Haberleri

Ekmek Tüketiminde Dünya Şampiyonu: Türkiye!
Hakkari'de son depremler 7 büyüklüğünde depreme işaret ediyor
Mustafa Sarıgül, Peynir Testinde Şaşkınlık Yaşadı: Valla bu Konya çıktı!
Meram Belediyesi Başkanı Mustafa Kavuş’tan 15 Temmuz mesajı