2. Uluslararası Zurna Festivali

Uluslararası Zurna Festivali'nin ikinci gününde sanatçılar Fethiye'de sahne aldı

MUĞLA (AA) - Muğla'da Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve zurna üstatlarını bir araya getiren Uluslararası Zurna Festivali'nin ikinci gününde sanatçılar Fethiye'de sahne aldı.

Beşkaza Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe, Muğla, Aydın, Manisa, Artvin, Erzurum, Kırşehir, Kırklareli, Trabzon, Gaziantep, Azerbaycan, Ermenistan, Fransa, İngiltere, Bulgaristan ve Yunanistan'dan 17 zurna üstadı katıldı.

Sanatçıların performanslarını sergilediği sırada bazı vatandaşlar da zurnalar eşliğinde oynadı. Sanatçıların performansı izleyicilerin beğenisini topladı.

Festivalin sanat danışmanı Yrd. Doç. Dr. Ercan Kılkıl, AA muhabirine yaptığı açıklamada festivalin her yıl giderek büyüdüğünü söyledi.

Dünyada ilk kez Muğla'da zurna festival düzenlendiğini ileri süren Kılkıl, "Vatandaşlar festivale çok büyük ilgi gösterdi. Fethiye'de bu ilgiyi bekliyordum. Performansları sonuna kadar da izlediler ve bizi yanız bırakmadılar. Çok mutlu olduk" dedi.

Kılkıl, festivali gelecek yıllarda da sürdürerek gelenekselleşmesini ve daha da büyümesini sağlayacaklarını ifade etti.

Festival, yarın sona erecek.

AA

Kültür Sanat Haberleri

Haydarpaşa'da Zemin Riski: Ahşap Kazıklar Zamanla Yok Oldu
Yaren Leylek ve Adem Yılmaz Dostluğu İzmir Sanat'ta
İKİ GÜN BOYUNCA 90 LİRA
Başkentte Kültür ve Sanatın Dört Farklı Yüzü
Vakıf Katılım’dan Konya Sonrası Bursa’da Dev Eser Envanteri