2. Uluslararası Müzik ve Dans Araştırmaları Sempozyumu

KTÜ Devlet Konservatuvarı tarafından gerçekleştirilen sempozyumda, Türkiye'nin yanı sıra yurt dışından katılan 67 araştırmacı, müziği ve dansı tartıştı

TRABZON (AA) - Trabzon'da gerçekleştirilen, "2. Uluslararası Müzik ve Dans Araştırmaları" sempozyumu sona erdi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Devlet Konservatuvarı tarafından, Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde "Bellek ve Kültürel Miras" ana başlığı altında gerçekleştirilen sempozyum tamamlandı.

Bilim insanları arasında fikir paylaşımını sağlamak amacıyla farklı disiplinlerden, geleneklerden veya farklı ülkelerden araştırmacılar arasında iletişim köprüsü oluşturmak ve disiplinler arası çalışmaların amaçlandığı sempozyuma, Türkiye'nin yanı sıra aralarında İngiltere, Almanya, Avusturya, Sırbistan, Yunanistan, Gürcistan ve Azerbaycan'ın da bulunduğu çok sayıda ülkeden 67 araştırmacı katıldı.

Sempozyumda, "kültürel bellek", "kültürel ve toplumsal değişim", "popüler kültür ve bellek", "kültürel miras ve çalgılar", "göç ve diaspora çalışmaları", "müzik ve dans arşivciliği" ve "müzik eğitimi" gibi konularda 23 oturum, 3 panel, 2 konser ve atölye çalışması gerçekleştirildi.

KTÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Abdullah Akat başkanlığındaki düzenleme kurulunun yanı sıra 30'a yakın konservatuvar öğrencisinin de görev aldığı sempozyumun üçüncüsünün 2018 yılında gerçekleştirilmesi planlanıyor.

AA

Kültür Sanat Haberleri

Lyrbe Antik Kenti Kazılarına Manavgat Desteği
23 YILLIK EMEK VÜCUT BULDU
8500 yıllık tarihe Bursa damgası
8. Alanya Kitap Fuarı Ahmet Ümit İmzasıyla Sona Erdi
Şebnem Ferah 52 bin kişiye Ankara'da unutulmaz bir gece yaşattı