2. Saklıkent Kar Şenlikleri

Antalya'daki Saklıkent Kayak Merkezi'nde gerçekleştirilen şenliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi

ANTALYA (AA) - Antalya'da bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Saklıkent Kar Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu.

Konyaaltı Belediyesi tarafından Saklıkent Kayak Merkezi'nde düzenlenen şenliğe, Antalyalılar ve yakın illerden gelenler yoğun ilgi gösterdi.

Şenlikte ilk olarak lisanslı yaklaşık 60 kayakçı yarıştı, ardından 20 pehlivan karlar üstünde güreşti. Daha çok yeşil çimlerde güreşmelerine alışılmış pehlivanların kar üzerindeki mücadeleleri eğlenceli ve renkli görüntüler oluşturdu.

Kolpa grubunun sahne aldığı şenlikte konseri izleyen katılımcılar keyifli zaman geçirdi.

Konsere verilen arada kalabalığa seslenen Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, bu yıl ikincisini düzenledikleri şenlikleri geleneksel hale getireceklerini söyledi. Antalya'nın, burada yaşayanlara ve ziyaretçilere eşsiz olanaklar sunduğunu belirten Böcek, Konyaaltı sahilinde denize giren bir kişinin kısa bir yolculuğun ardından Saklıkent'te kayak yapabileceğini ifade etti. Böcek, alternatif turizm çalışmaları kapsamında Saklıkent Kayak Merkezi'ni bir cazibe yeri haline getirmek istediklerini sözlerine ekledi.

Şenlik kapsamında heykeltraşlar tarafından yapılan ve kayak merkezinde sergilenen kardan büyük heykeller de vatandaşların ilgisini çekti.

Şenlikte, katılımcılar kartopu oynayıp, kayak yaparak eğlendi.

AA

Kültür Sanat Haberleri

Başkentte Kültür ve Sanatın Dört Farklı Yüzü
Vakıf Katılım’dan Konya Sonrası Bursa’da Dev Eser Envanteri
Kapadokya'daki Bin Yıllık Resimler İçin Dünya Devleri Birleşti
İstanbul Arkeoloji Müzelerinde Tarihi Restorasyon Dönemi
Tarihi Miras İhmal ve Bakımsızlık Nedeniyle Tahrip Oluyor