14. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali

Festival, Fransız kemancı Gilles Apap ve akordeon sanatçısı Myriam Lafargue'nin konseriyle başladı

MUĞLA (AA) - 14. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali başladı.

Bodrum'da 26 Temmuz-4 Eylül tarihlerinde "suda", "kumda" ve "taşta" olmak üzere 3 ayrı konseptte gerçekleştirilecek festival kapsamında, Fransız kemancı Gilles Apap ve akordeon sanatçısı Myriam Lafargue Gümüşlük Taş Ocağı'nda konser verdi.

Keman sanatçısı Apap sahneye, seyircilerin arasından enstrümanını çalarak çıktı.

Daha sonra Apap'a, akordeon sanatçısı Myriam Lafargue eşlik etti. Konseri izlemeye gelen sanatseverler, unutulmaz bir gece yaşadı.

Festivalinin Sanat Danışmanı Piyanist Gülsin Onay, konser öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, festivalin 14'üncü kez gerçekleştirildiğini söyledi.

Festival kapsamında toplam 25 konser düzenleneceğini ifade eden Onay, "Festival Akademisi'nde 100'ü aşkın öğrencimiz var. Bu öğrenciler çok şanslılar." dedi.

Öğrencilerin kendi alanında çok başarılı insanlarla çalışma fırsatı bulacağını belirten Onay, festival çerçevesinde Adnan Saygun Piyano Yarışmasının 4'üncüsünün de yapılacağını dile getirdi.

AA

Kültür Sanat Haberleri

Kazlıçeşme’nin 600 Yıllık Hafızası bu sergide hayat buldu
3. Zeytin ve Zeytinyağı Festivali Coşkuyla Başladı
KAYI OBASI KURULDU
Altın Portakal’ın En İyisi "Dostlar Sağolsun" Oldu
Esenler’de 8 haftalık Sezai Karakoç Okumaları başlıyor