1 Mayıs'ı kana bulayacaklardı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da, "Bozdoğan-32" operasyonları çerçevesinde, silahlı terör örgütü DEAŞ mensubu 8 kişinin yakalandığını bildirdi. Gözaltına alınan şahısların bomba yapımında bilgili oldukları aktarıldı.

Operasyonla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Bakan Yerlikaya şöyle dedi:

"İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu, DEAŞ Terör Örgütüne yönelik düzenlenen "Bozdoğan-32" operasyonuyla örgüt ile bağlantılı olduğu ve bomba yapım konusunda bilgi sahibi olduğu tespit edilen; K.A. aynı işyerinde kalan M.H. ile birlikte İstanbul'un Beykoz ilçesinde yakalandı.

K.A.'nın bombalı saldırı eylemi hazırlığında olduğu ve bomba yapımında kullanılan kimyasal maddelerle patlamanın gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini test ettiği tespit edildi. Ele geçirilen ve bomba yapımında kullanılacağı anlaşılan kimyasal maddelerin büyük çapta patlamaya sebebiyet verebilecek nitelikte kimyasal (patlayıcı) maddeler olduğu anlaşıldı.

Ayrıca yakalanan şahıslar ile bağlantılı olduğu tespit edilen; A.A., İ.İ., Y.A., A.B., I.B. ve Ö.K. yakalanarak gözaltına alındı. Operasyonlar sonucu, bomba yapımında kullanılan çok miktarda malzemeye el konuldu."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

POLİS-ADLİYE Haberleri

Bariyer aracın tavanını bile ayırdı, bakan gözünü alamadı anlam da veremedi
ÖNCE DOKTORU, SONRA DA BİRBİRLERİNİ DOLANDIRDILAR
TÜRK FİLMİ GİBİ GASP: HASTANEDE REFAKATÇİ OLARAK BEKLEMİŞLER
TAPU TAKAS SİSTEMİNDE AKIL ALMAZ HATA
Dilek İmamoğlu'nun kardeşi tutuklandı