"1. İstanbul Arapça Kitap Fuarı" sona erdi

Fuarda, bir hafta boyunca 15 Arap ülkesinden 200'ü aşkın yayınevi ziyaretçilerle buluştu

İSTANBUL (AA) - Gulf Turk Fuar Hizmetleri tarafından düzenlenen "1. İstanbul Arapça Kitap Fuarı" sona erdi.

İstanbul Fuar Merkezi'nde 25 Temmuz'da açılan fuara, Kuveyt, Mısır, Yemen, Suriye gibi 15 Arap ülkesinden 200'ü aşkın yayınevi katıldı.

İmza günleri ile hat ve ebru gibi el sanatları sergilerinin de yer aldığı fuar boyunca yapılan söyleşilerde, 30'u aşkın Arap aydın kitapseverlerle buluştu.

Farklı ülkelerin konu edinildiği konferansların düzenlendiği fuarda, çocuk kitapları yoğun ilgi gördü, okumayla ilgili teknolojik ürünler de ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Fuarda, çeşitli kurumların açtığı stantlarda Türkiye ve İstanbul'u tanıtan kültür etkinliklerinin yanı sıra eğlence faaliyetlerinin de yapıldığı çocuklara özel bir bölüm de yer aldı.

Yabancı dillerden Arapça'ya çevirilen kitapların da görücüye çıktığı fuarı ziyaretçiler ilgiyle gezdi.

AA

Kültür Sanat Haberleri

Arap müziğinin "Süperstar"ı Ragheb Alama ilk kez Türkiye’de
Ayasofya’nın kubbesi kapatılıyor
Tarihin En Büyük Takası: 221 Türk Hazinesi Roma’ya İniyor
59 gencin katıldığı ses yarışmasının kazananları belli oldu
Uzun zamandır görünmeyen isim İzmir'de fuarda konuştu