Şenol Metin: Akademik Yükseltilme Yönetmeliklerinde sorun var!

Şenol Metin: Akademik Yükseltilme Yönetmeliklerinde sorun var!

Eğitim-Bir-Sen Konya 2 No’lu Şube Başkanı Metin, üniversitelerin art arda, birbirinin kopyası akademik yükseltilme yönetmelikleri yayımladıklarını belirterek, "Akademik Yükseltilme Yönetmelikleri'nde sorun var! YÖK artık bu soruna neşter atmalıdır" dedi

Eğitimciler Birliği Sendikası Konya 2 No’lu Şube Başkanı Şenol Metin, "Yayın sayısı üzerinden kurgulanan sistem akademisyenlerimizi paralı yayın çetelerinin ağına düşürüyor, Ardından Türkiye predotary yayında dünya üçüncüsü diyerek akademisyenlerimizi ahlaksızlıkla suçluyoruz. YÖK artık bu soruna neşter atmalıdır" dedi.

Şenol Metin, "Merkezi bir sufle ile üniversitelerimiz birbiri ardına akademik yükseltilme yönetmelikleri yayınlıyorlar. Hepsi de birbirinin kopyası metinler. Bir farklılık var, haklarını teslim edelim. 'x üniversitesi 2 yayın istemiş, Biz 3 isteyelim, x universitesi 65 yabanci dil istemiş biz 70 isteyelim.' Soruyorum; Bir üniversite bin yayın yapsa bir tane bile katma değer üretemiyorsa bu üniversite görevini yapmış mıdır?" diye sordu.

"Yayın sayısı üzerinden kurgulanan sistem akademisyenlerimizi paralı yayın çetelerinin ağına düşürüyor, Ardından Türkiye predotary yayında dünya üçüncüsü diyerek akademisyenlerimizi ahlaksızlıkla suçluyoruz" diyen Şenol Metin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Çok açık söylüyorum, akademisyenlerimizi bu yola iten bu sistemi tasarlayanlardır. Bir akademik ahlaksızlık arayacaksak Yükseköğretim Kurulu ve üniversiteler kendine bakmalıdır.

Bu yönetmelikleri tasarlayanlar gaflet, dalalet hatta hıyanet içindedir. Türkiye’nin biricik güç kaynağı bilgi uluslararası yayın olarak küresel rakiplerimize peşkeş çekilmektedir. Bilginin faydalı ürüne, ticari ürüne dönüşüne kadar mahremiyeti korunmalıdır. Akademik yükselmede yayın temelli böylesi kriterler degil, inovasyon habitatına, Ar-Ge'ye, reel sektöre katkı, beşeri sermayeye katkıyı teşvik edecek bir çerçeve geliştirmelidir. YÖK artık bu soruna neşter atmalıdır.

suf.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.