Selçukya’da engelliler konuşuldu

Selçukya’da engelliler konuşuldu

Selçukya Kültür Sanat Derneği tarafından her Perşembe düzenlenen Selçukya Sohbetlerinin bu haftaki konuğu Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı oldu.

Selçukya Kültür Sanat Derneği tarafından her Perşembe düzenlenen Selçukya Sohbetlerinin bu haftaki konuğu Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Konya Şube Başkanı Ahmet  Mıhçı oldu. Program Koordinatörü Devriş Ahmet Şahin yapmış olduğu açılış konuşmasında engellilerin 2000 yılı öncesine göre çok rahat olduklarını söyleyerek engellilerin gerçek sorunlarının onların ismini kullanarak rant elde eden sözde engelli dernekleri olduğunu ifade etti.

selcukya’da-engelliler-konusuldu--(2).jpg

MIHÇI FAALİYETLERİ ANLATTI

TSD Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı ise 1981 yılında Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şubesini kurduklarını ve bu süre zarfında bu dernekte yöneticiliğinin yanında 24 yılda başkan olarak görev yaptığını ifade ederek Türkiye Sakatlar Derneği'nin kamu yararına çalışan dernekler statüsünde bir dernek olduğunu ifade etti. Başkan Mıhçı engellilerin önceden bir manuel tekerlekli sandalye bile bulamadıklarını ifade ederek, “Engelliler şuan akülü arabalarla toplumun her alanında halkın içindeler” dedi. 2004 yılında TSD Konya Şubesi’nin başlatmış olduğu akülü araba kampanyasının Türkiye'de örnek teşkil ettiğini belirterek başta dernek yöneticileri olmak üzere Konya Büyükşehir Belediyesi  ve merkez ilçe belediyelerine engellilere yönelik çalışmalarda göstermiş olduğu duyarlılıktan dolayı teşekkür etti. Engellilerin artık evde hapis olmadığını söyleyen Başkan Mıhçı, engellilerin artık AVM’lerde, parklarda, maçlarda velhasılı toplumun her alanında olduğunu söyleyerek engellilerin motive olması ve topluma entegresi olması konusunda bürokratik alanda yaşanan sorunların önüne geçtiklerini fakat toplumun duyarsız tavırlarının, engelli rampalarının önüne, engelli araç yerlerine araç park etmelerinin önüne geçemediklerini belirterek insanları bu konuda duyarlı olmaya davet etti. Konya'da bir tane değil binlerce engelli olduğunu da vurgulayan Başkan Mıhçı insanları kişilere değil bütün engellilere aynı duyarlılık da olmaya davet etti. Sosyal Devlet anlayışı ile ülkemizde artık hiçbir engellinin dilenecek kadar zor durumda olmadığını da ifade eden Başkan Mıhçı, engellilerin ismini kullanarak kapı kapı gezen merdiven altı engelli derneklerine itibar edilmemesini de dile getirdi. Başkan Mıhçı ayrıca engellilere yönelik yapmış olduğu duyarlı çalışmalardan dolayı Gönül Gözü Derneği ve Bir İyilik de Sen Yap Derneği yöneticilerine teşekkür etti.

selcukya’da-engelliler-konusuldu--(3).jpg

Program TSD Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı'ya Elife Mısral tarafından günün anısına plaket takdim edilmesinin akabinde çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

selcukya’da-engelliler-konusuldu--(4)-001.jpg

Etiketler :