Selçuklu kütüphanelerinde kitaplar ultraviyole ışınlarıyla dezenfekte ediliyor

Selçuklu kütüphanelerinde kitaplar ultraviyole ışınlarıyla dezenfekte ediliyor

Konya'da Selçuklu Belediyesi kütüphanelerinde bulunan kitaplar yerli üretim olan ultraviyole ışın yayan makine ışınlarıyla dezenfekte ediyor

Korona virüs salgını nedeniyle virüsle mücadelesini her alanda sürdüren Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi kitapseverleri de unutmadı. Kütüphaneye yerleştirilen ve yerli üretim olan ultraviyole ışın yayan makine sayesinde kullanıcılar alırken ve tekrar bırakırken kitapları dezenfekte ediliyor.

Merkez Süleyman Çelebi ve Ahmet Keleşoğlu Kütüphanesinde iki aydır kullanımda olan Ultraviyole Kitap Temizleme Cihazı bir dakikalık bir sürede 3kitabı temizleyerek kullanıma sunuyor. Yapılan açıklamada, "Maskesiyle kütüphaneye giren okuyucumuz, sosyal mesafe kuralına uyarak kitabını seçiyor. Seçilen kitabı görevli memurumuz okuyucuya vermeden önce sterilize makinesinde dezenfekte ediliyor. Ayrıca okuyucunun getirdiği kitap da sterilize makinesinde dezenfekte edildikten sonra rafa konuluyor. Etüt salonlarımızda da çalışma masaları arasına sosyal mesafe kurallarını uygulayarak çalışma ortamını tesis ettik" denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.