
Selçuk Tıp’ta Mezuniyet: 185 Genç Hekim Diplomalarını Aldı
Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi. 185 genç doktor diplomalarını alarak hekimliğe ilk adımlarını attı.
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, Sultan Alparslan Kültür Merkezi’nde düzenlenen coşkulu bir programla gerçekleştirildi. Törende, 185 tıp fakültesi öğrencisi diplomalarını alarak hekimlik mesleğine ilk adımlarını attı. Dönem birincisi Dr. Şeyda Nur Tanık, yaptığı konuşmayla arkadaşlarına ve ailelerine duygusal anlar yaşattı.
“Hekimlik, insanlığın vicdanını taşır”
Törende konuşan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, hekimliğin sadece bir meslek olmadığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:
“Bilginizi vicdanla ve merhametle tamamlayın. Başarınızı tevazu ile taşıyın. Hangi şartta olursa olsun, insan yaşamına duyduğunuz saygıyı asla yitirmeyin. Hekim olmak, bir başkasının en zayıf anında yanında olmaktır. Bu, büyük bir ayrıcalık olduğu kadar derin bir sorumluluktur.”
Rektör Yılmaz, zaman zaman hekimlik mesleğinin karşı karşıya kaldığı zorluklara da dikkat çekti. “Tıbbi yeterlilik, ancak ahlaki bütünlükle anlam kazanır. İnsan onuruna duyulan saygı, bu mesleğin vazgeçilmez temelidir” dedi.
“Her hastaya bir hayat gibi yaklaşın”
Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsnü Alptekin ise konuşmasında, tıbbın sürekli gelişen bir alan olduğuna dikkat çekerek, iyi bir hekimin sadece bilgiyle değil, insanı anlayabilme yeteneğiyle de donanmış olması gerektiğini vurguladı. “Her hastaya bir insan, bir hayat, bir dünya olarak yaklaşın” çağrısında bulundu.
Plaket çakıldı, yemin edildi, kep atıldı
Törende, diplomasını Rektör Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz’dan alan Dr. Şeyda Nur Tanık, geleneksel yaş kütüğüne plaket çaktı. Ardından, Dekan Prof. Dr. Hüsnü Alptekin eşliğinde mezunlara hekimlik yemini ettirildi.
Tören, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi 17. dönem mezunu 185 genç hekimin diplomalarını alması, kep atma seremonisi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
Kaynak:

