Şelaleler "ihbar hattı" ile gün yüzüne çıkarılacak

Şelaleler "ihbar hattı" ile gün yüzüne çıkarılacak

Yaylaları, dereleri, bozulmamış doğal güzellikleriyle son yıllarda adından söz ettiren Ordu'da kurulan "Şelale İhbar Hattı" ile keşfedilmemiş şelalelerin turizme kazandırılması amaçlanıyor- Vali Balkanlıoğlu:- "Vatandaşlarımız, açtığımız bu ihbar hattına

ORDU (AA) - HAYATİ AKÇAY - Ordu'da, keşfedilmemiş şelalelerin gün yüzüne çıkartılarak turizme kazandırılması amacıyla "Şelale İhbar Hattı" kuruldu.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ordu'nun doğa ve yayla turizmi açısından büyük potansiyeli olduğunu söyledi.

Ordu'ya güzellik verenlerin başında türkülere konu olmuş derelerin geldiğini ifade eden Vali Balkanlıoğlu, bu derelerin yüksek rakımlı yerlerinden akan ve güzel manzaralar oluşturan şelaleler de bulunduğunu dile getirdi.

Balkanlıoğlu, Ordu'da göreve başladığı günden bu yana sadece kendisinin gezerek 50'ye yakın şelale tespit ettiği belirterek, bu şelalelerin birçoğunu Orduluların dahi görmediğini ancak basında yer almaya başlayınca büyük beğeni topladığını vurguladı.

Manzarasıyla insanları adeta büyüleyen şelalelerin, turizm potansiyelini harekete geçirdiğini söyleyen Balkanlıoğlu, bunun yanında yöre halkının da yaz aylarında piknik ve balık tutmak için gittikleri yerlerin başında geldiğini aktardı.

- "İnsanlarımızın turizme duyarlılığı arttı"

Vali Balkanlıoğlu, şelaleler keşfedildikçe vatandaşların talepleriyle karşılaşmaya başladıklarını ifade ederek, "Vatandaşlarımız 'Bizim köyümüzde de şelale var, bu şelalelerin de tanıtılmasını istiyoruz.' şeklinde talepte bulunmaya başladı. Bu durum insanlarımızın turizme duyarlılığını artırdı." dedi.

Taleplerin yoğunlaşmasıyla Valilik olarak "Şelale İhbar Hattı" açmaya karar verdiklerini kaydeden Balkanlıoğlu, vatandaşların, açtıkları bu ihbar hattına telefonla ya da e-mail yoluyla yörelerinde bulunan ancak bugüne kadar keşfedilmemiş şelalelerin bilgilerini ve gerekirse görsellerini gönderebileceğini söyledi.

Balkanlıoğlu, ihbar hattına bildirilen şelaleleri, Valilik ekiplerinin tespit edip kayıt altına alacaklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Daha sonra bu şelaleleri oluşturacağımız gezi rehberleri ve tur destinasyonlarına koyacağız. İnşallah Ordu'nun turizm potansiyeli bu sayede katbekat artacak. Bütün vatandaşlarıma da sesleniyorum; bölgelerinde, yörelerinde şelale ya da doğal göl, hatta çalışan su değirmenlerin bilgilerini dahi bizlere bildirsin ve bizi davet etsinler. Bu konuda Valiliğimizin iletişim kanalları kendilerine açıktır."

- "Arap turistler şelaleleri görmeden geri dönmüyor"

Vali Balkanlıoğlu, son yıllarda Körfez ülkelerinden gelen turistlerin şelaleleri görmeden geri dönmediğine dikkati çekti. Balkanlıoğlu, "Havalimanımızın da devreye girmesiyle bu turistlerin sayıları gittikçe artmaya başladı. Berrak, serin ve tertemiz akan bu şelaleler, turistlerin çok ilgisini çekiyor. Bizim de amacımız gelen her turiste aynı şelaleleri gezdirmek yerine farklı şelaleleri de gösterebilmek. Bizim tek çabamız Ordu'nun turizmde Türkiye'nin göz bebeği olması." diye konuştu.

Balkanlıoğlu, vatandaşların 0 452 223 52 52 numaralı telefon hattının yanı sıra "[email protected]" ve "[email protected]" e-posta adreslerine şelale bilgilerini iletebileceklerini de sözlerine ekledi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :