Sel felaketinde can kaybı artıyor

Sel felaketinde can kaybı artıyor

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, sel nedeniyle Kastamonu'da 52, Sinop'ta 9, Bartın'da 1 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. 3 ilde de arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Yaşanan sel nedeniyle 62 vatandaşımız (52 Kastamonu, 9 Sinop, 1 Bartın) hayatını kaybetmiştir. 8 vatandaşımızın tedavilerine hastanelerde devam edilmektedir." denildi.

Bölgede arama kurtarma, enkaz kaldırma ve temizleme çalışmaları devam ediyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Bartın, Kastamonu ve Sinop'taki son duruma ilişkin bilgi verdi.

Bartın'ın Ulus ilçesi, Kastamonu'nun Azdavay, İnebolu, Bozkurt, Küre ve Pınarbaşı ilçeleri ve Sinop'un Ayancık ilçelerinin selden etkilendiği belirtildi. Afetin hemen ardından tüm ilgili kurumların personel ve araç desteğiyle tahliye, arama-kurtarma ve müdahale çalışmalarına başlandığının vurgulandığı açıklamada, Bartın'ın Ulus ilçesinde sel sonrası 341 afetzedenin, Kastamonu'da da 1380 kişinin tahliye edildiği, Sinop'un Ayancık ilçesi ve mahallelerinden 526 afetzedenin 2 helikopter aracılığıyla tahliye edildiği aktarıldı.

Açıklamada ayrıca şu bilgilere yer verildi;

Yaşanan sel nedeniyle 62 vatandaşımız (52 Kastamonu, 9 Sinop, 1 Bartın) hayatını kaybetmiştir. 8 vatandaşımızın tedavilerine hastanelerde devam edilmektedir.

Afetten etkilenen il ve ilçelerde kurulan afet koordinasyon merkezleri ile bölgedeki müdahale çalışmalarının eşgüdüm halinde yürütülmesi sağlanmaktadır. Türkiye Afet Müdahale Planı'na göre, afetten etkilenen bölgelerdeki çalışmaların kesintisiz olarak yürütülmesi amacıyla, AFAD Başkanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi faaliyete geçirilmiş; tüm çalışma grupları, üst düzey yönetici ve temsilcilerinin katılımıyla 7 gün 24 saat çalışma esasına göre çalışmaya başlamıştır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.