Şehitlerimizi uğurluyoruz

Şehitlerimizi uğurluyoruz

İstanbul'daki helikopter kazasında şehit olan Kara Pilot Yüzbaşı Ümit Özerli'nin cenazesi, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin de katıldığı törenle İzmir'de toprağa verildi

İZMİR (AA) - İstanbul'un Çekmeköy ilçesinde meydana gelen helikopter kazasında şehit olan Kara Pilot Yüzbaşı Ümit Özerli, İzmir'in Bergama ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Kirazlıdere Mahallesi Sultangazi Caddesi Parkverde Sitesi'ne zorunlu iniş sırasında askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Kara Pilot Yüzbaşı Ümit Özerli'nin naaşı, uçakla Çiğli 2. Ana Jet Üssü'ne, oradan da karayoluyla Bergama'ya getirildi.

Türk bayrağına sarılı şehit Özerli'nin naaşı Cumhuriyet Meydanı'ndaki Kurşunlu Camisi'ne götürüldü.

Burada düzenlenen törene, şehidin eşi Büşra Özerli, babası emekli astsubay Nureddin, annesi Ayşe ve kardeşi Piyade Yüzbaşı Murat Özerli, anneanne Muradiye Şen ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Camide şehidin annesi Ayşe ile eşi Büşra, uzun süre şehit Özerli'nin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Anne Ayşe Özerli "Son şehit olsun, oğlumu götürmeyin yüreğim yandı." diyerek ağladı. Şehidin eşini ve annesini yakınları teselli etmeye çalıştı.

İlçede etkili olan yağmura rağmen şehidin son yolculuğuna çok sayıda vatandaş katıldı.

İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehidin naaşı top arabasına konuldu. Anne Ayşe Özerli askerlerle oğlunun tabutunu top arabasına taşıdı. Tabutu taşıyan bazı askerlerin de gözyaşları dikkati çekti.

Şehit Özerli'nin cenazesi bir süre top arabasında taşındı. Anne Ayşe Özerli de bu sırada oğlunun tabutunu tutarak yürüdü.

Cenazeye katılan vatandaşlar "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganı attı.

Kara Pilot Yüzbaşı Ümit Özerli'nin naaşı, ilçe şehitliğinde toprağa verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :