Şehitlerimizi uğurluyoruz

Şehitlerimizi uğurluyoruz

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ali Yılmaz'ın cenazesi Isparta'da toprağa verildi- Törene, Ekonomi Bakanı Zeybekci de katıldı

ISPARTA (AA) - Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ali Yılmaz, Isparta'da son yolculuğuna uğurlandı.

Ali Yılmaz'ın (25) naaşı, merkeze bağlı Batıkent Mahallesi'ndeki baba evine getirilip helallik alındı. Şehit için dua edildi. Bir şehit yakını da tabuta sarılarak, "Ali'm, kuzum" diye ağladı. Vatandaşlar "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı attı.

Yılmaz için Isparta Valiliği önünde düzenlenen cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınları, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Bozdemir, Burdur Valisi Şerif Yılmaz, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, askeri ve mülki erkan, kent protokolü ile vatandaşlar katıldı.

Bakan Zeybekci, şehit babası Süleyman Hilmi Yılmaz ve aile yakınlarına baş sağlığı dileyerek, "Bayrağımız onlar sayesinde dalgalanıyor." dedi.

- Cenaze namazını dedesi kıldırdı

Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşına komando beresi konuldu. Askeri yetkililer, şehit Ali Yılmaz'ın öz geçmişini okudu. Şehidin cenaze namazını dedesi Ali Yılmaz kıldırdı. Şehit için dua edildi, rahatsızlanan bir vatandaşa sağlık ekipleri müdahale etti.

Dede Yılmaz, namazı kıldırdıktan sonra, "Gökten ecdad inerek öpse o pak alnı değer. Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor tevhidi. Bedr'in aslanları ancak bu kadar şanlı idi. Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın. Gömelim gel seni tarihe desem, sığmazsın. Ey şehit, oğlu şehit. İsteme bizden makber, avucunu açmış bekliyor seni yüce peygamber." dizelerini okudu. Bu dakikalarda duygu yoğunluğu yaşandı.

Cenaze namazı sonrası şehidin babası, annesi Emine, kardeşi Alperen Yılmaz ve yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Ekonomi Bakanı Zeybekci, törende yaptığı konuşmada, şehit yakınlarına ve Isparta halkına baş sağlığı diledi.

Şehidin mekanının cennet olmasını dileyen Zeybekci, şöyle devam etti:

"Rabbim tüm sevdikleriyle cennetinde kavuştursun. Cennetin en güzel yerinde Ali'mizi, yavrumuzu ağırlasın inşallah. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Bizi bu halimizle anlamayanlar, bizim halimizi asla anlayamayacak olanlar, hiç unutmasınlar ki karşılarında insanlık tarihinin ve dünyanın gelmiş geçmiş bütün milletlerinden daha fazla vatanı, toprağı, bayrağı için can feda etmiş bir millet var. Dünyada hiç bir millet bizim kadar vatanı, bayrağı, devleti için can feda etmedi, şehit vermedi. Asla unutmasınlar bu aziz millet, bu mübarek ve dualı millet, Efendimizin duasına, övgüsüne mazhar olan bu millet, tarihi boyunca hiç diz çökmedi, hiç aman demedik. Asla ve asla esir olmadı, olmayacaktır da. Dünya var oldukça üstte mavi gök çökmedikçe, altta yer yarılmadıkça bu millet ilelebet var olacaktır. Allah'ın izniyle bu hainler, ülkemizi, bayrağımızı, vatanımızı tehdit eden bu hainler yerlerinde, çukurlarında, inlerinde oralara layık olduğu şekilde yok edileceklerdir. Yüreğimiz yandı ama biraz önce babası dedi ki 'dimdik ayaktayım, vatan sağ olsun.' Dedesi de biraz önce namazını kıldırdı. Yolda gelirken, camiden dedi ki 'benim adımı aldı. Ne mutlu ki bana adım şehit oldu' dedi. Bu millet oldukça, bu millet ayakta oldukça bu al bayrak dalgalanacaktır. Şunu da iyi biliyorum ki Ali'mizin silah arkadaşları, arkasında kalanlar bugün orada hainlere dünyayı dar edenler, Ali'mizin ardından 'biz niye şehit olmadık' diye üzülen milyonlar var. Tekrar vatan sağ olsun. Başımız sağ olsun. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Ali, huzur içerisinde ailesini cennetin kapısında beklesin inşallah."

Bir süre askerlerin omuzunda taşınan şehidin cenazesi, top arabasına konuldu. Burada Bakan Zeybekci ve vatandaşların katılımıyla bir süre yüründü. Daha sonra cenaze aracına konulan şehidin naaşı Karaağaç Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verildi.

Öte yandan, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın sosyal medya hesabı üzerinden şehidin evinin bulunduğu caddeye şehidin isminin verildiğini duyurdu.

Şehidin babası Süleyman Hilmi Yılmaz'ın da sosyal hesabından 26 Ocak tarihinde oğlu Yılmaz'ın fotoğrafının üzerine, "Yolun ve bahtın açık olsun yiğidim" yazarak paylaşımda bulunduğu görüldü.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :