Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

BBP Genel Başkanı Destici:- "Emperyalizmin bugün de benzer saldırılar içerisinde olduğu gerçeğini hatırdan çıkarmamalıyız. Çanakkale bizim ruhumuz, Bedirimiz ve güç kaynağımızdır. Millet olarak bu ruha her zaman ihtiyacımız vardır"

ANKARA (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Emperyalizmin bugün de benzer saldırılar içerisinde olduğu gerçeğini hatırdan çıkarmamalıyız. Çanakkale bizim ruhumuz, Bedirimiz ve güç kaynağımızdır. Millet olarak bu ruha her zaman ihtiyacımız vardır." değerlendirmesinde bulundu.

BBP Genel Başkanı Destici, "18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 102. yıl dönümü" dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Türkiye'nin savunmasında önemli yeri olan, ecdadın gözü gibi esirgediği ve farklı konseptlerle koruduğu Çanakkale Boğazı'nın, 102 yıl önce emperyalistler tarafından geçilmek istendiğini ifade eden Destici, "Emperyalizmin bugün de benzer saldırılar içerisinde olduğu gerçeğini hatırdan çıkarmamalıyız. Çanakkale bizim ruhumuz, Bedirimiz ve güç kaynağımızdır. Millet olarak bu ruha her zaman ihtiyacımız vardır." ifadesini kullandı.

Çanakkale Zaferi'nin, çocuklara satır satır ezberletilmesi gereken bir destan olduğunu, Türkiye'nin bugün Çanakkale ruhuna her zamankinden daha çok ihtiyacı olduğunu vurgulayan Destici, mesajında şunları kaydetti:

"Düşman Çanakkale'den geçemedi, Çanakkale'den sonra önümüze bir Sevr dayatıldı. O Sevr'de, Anadolu'da Türklerden başka devletlerin oluşturulması vardı. Biz, kahramanlığımızı sadece Çanakkale'de göstermedik. Türk'ün yenilmezlik şuurunu, özgürlük ve hürriyeti için neyini verebileceğini Çanakkale'de ortaya sunduğumuz gibi yanılanlara, 'bu bir tesadüftür' diyenleri İstiklal Harbi'nde bir kere daha tokatladık.

Dün Çanakkale'de yedi düvele karşı nasıl direnmişsek, bugün de bölenlere, böldürenlere ve her türlü emperyalist planlara karşı yine yiğitçe direneceğiz. Bize düşen görev bugünlere gelmemiz için canları pahasına savaşıp bu topraklara kanlarını döken şehitlerimizi yad etmek ve onları asla unutmamak ve gelecek nesillere bu kahramanlıkların anlatılmasını sağlamaktır. Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 102. yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden tüm gazilerimizi hürmet ve rahmetle yad ediyor, minnet ve şükranlarımı sunuyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :