Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

MÜSİAD Genel Başkanı Olpak:- "Çanakkale Zaferini sadece geçmişimize ait bir başarı olarak değil, bugün güçlü bir şekilde devam ettirmekte olduğumuz medeniyet yürüyüşümüzün de önemli kaynaklarından biri olarak görmemiz gerekir"- "Yüzyıl önce milletimizin i

İSTANBUL (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, Çanakkale Zaferinin sadece geçmişe ait bir başarı değil, bugün güçlü bir şekilde devam ettirilen medeniyet yürüyüşünün de önemli kaynaklarından biri olarak görülmesi gerektiğini belirtti.

Olpak, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 101. yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada, Çanakkale Zaferinin tarihte kazanılan büyük kahramanlıklardan biri olduğunu dile getirdi.

Bu zaferle vatan toprağını elden almak ve tarih sahnesinden silmek isteyenlere karşı bir arada olan bir milletin azmi, inancı ve mücadelesiyle tarih yazıldığını belirten Olpak, "Şanlı ecdadımız Çanakkale'de düşmanına karşı sergilemiş olduğu tavırla insan olmanın, insana saygı duymanın, vicdan sahibi olmanın zaman ve yer koşuluna bağlı olmadığını tüm dünyaya göstermiştir." ifadesini kullandı.

Olpak, Çanakkale'de aslında geleceğin kazanıldığını vurgulayarak, Kurtuluş Savaşı ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun ilk adımlarının Çanakkale'de atıldığını kaydetti.

"Çanakkale Zaferi olmasaydı, bugün bu topraklarda var olan bir millet olamayacaktık" değerlendirmesinde bulunan Olpak, şunları ifade etti:

"Onun için Çanakkale Zaferini sadece geçmişimize ait bir başarı olarak değil, bugün güçlü bir şekilde devam ettirmekte olduğumuz medeniyet yürüyüşümüzün de önemli kaynaklarından biri olarak görmemiz gerekir. Yüzyıl önce milletimizin istikbaline kastedenlere karşı atalarımızın göstermiş olduğu birlik ve beraberliği, günümüzde evlatlarımızın geleceğini ve milletimizin birliğini hedef alan alçak terör saldırılarına karşı da göstermekteyiz. Milletimizin birlik beraberliği baki olduğu sürece dün amacına ulaşamayanlar, bugün ve gelecekte de ulaşamayacaktır. Bu duygularla, Çanakkale Zaferinin 101. yıl dönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitleri Anma Gününde bu toprakları bize mukaddes bir vatan olarak emanet eden tüm şehitlerimizi, bütün kahramanlarımızı rahmetle ve şükranla anıyorum."



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler