Şehit muhtar isminin verildiği okulda anıldı

Şehit muhtar isminin verildiği okulda anıldı

FETÖ'nün darbe girişimine engel olmak için gittiği Akıncı 4. Ana Jet Üssü'nde 35 yaşında şehit olan Ahi Mahallesi muhtarı Ali Anar için isminin verildiği okulda anma töreni düzenlendi

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine engel olmak için gittiği Akıncı 4. Ana Jet Üssü'nde 35 yaşında şehit olan Ahi Mahallesi muhtarı Ali Anar için isminin verildiği Ankara'nın Kazan ilçesindeki okulda anma töreni düzenlendi.

İlköğretim Haftası etkinlikleri kapsamında, Ali Anar Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen anma programına şehidin ailesi ve yakınlarıyla diğer şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Şehitlerin ruhuna Kur'an-ı Kerim okunması ve dua edilmesiyle başlayan programda öğrenciler şiirler okudu, çeşitli gösteriler sunuldu. 15 Temmuz darbe girişiminin anlatıldığı sinevizyon gösterisi sırasında duygulu anlar yaşandı.

Oğlunun okul duvarındaki resmini görünce ''Buralarda mısın yavrum, canım, yiğidim Alim'' diye ağlayan Ali Anar'ın annesi Yurdagül Anar'ı, yakınları sakinleştirdi.

- "Böyle hainlere fırsat vermeyin''

Şehidin eşi Nuray Anar, burada yaptığı konuşmada, eşinin şehit olduğu geceyi anlattı, gençlerden vatana millete sahip çıkmalarını istedi.

''Gençler size diyorum; öyle bir imanla vatan sevgisiyle okuyun ki o kadar kendinizi zorlayın ki böyle hainlere fırsat vermeyin'' diyen Anar, şunları dile getirdi:

''Benim size tek tavsiyem bu. Biz o kadar mutluyduk ki şimdi 6 çocuğumuz yetim kaldı. Ben 15 yaşındaki oğlumu bu acıyla yatılı okula verdim. Niye verdim? Okusun vatanına milletine hain olmasın diye. Yuvalar yıkılmasın yavrular yetim kalmasın, biz size büyük bir ders olalım. Türkiye'yi kötü insanlara bırakmayın. Okula eşimin isminin verilmesi bizim için gurur verici. Bu okuldan yetişecek çocukların ülkemize milletimize faydalı insanlar olmalarını istiyorum. Benim Alim, kendini 15 Temmuz'da duyurdu. Buradan yetişen öğrencilerin de Şehit Ali Anar Anadolu Lisesi olarak eşimin ismini duyurmalarını istiyorum.''

Okul Müdürü Abdullah Gürcan da 15 Temmuz'da Akıncı Hava Üssü'nde şehit olan 20 yaşındaki Samet Cantürk'ün kendi öğrencisi olduğunu belirtti. Gürcan, öğrencisinin mezarını ziyaret edip helallik istediğini belirterek, ''Oğlum dedim bana hakkını helal et. Ben sana bir şeyler öğretmeye çalıştım belki onu da tam yapamamışımdır. Ama senin bana hediye ettiğin vatan karşılığında benim sana öğrettiklerim hiç gelir.'' ifadelerini kullandı.

Törene, Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk de katıldı.

FETÖ bağlantısının tespit edilmesinin ardından Milli Eğitim Bakanlığına devredilen Kazan'daki okula, şehit Ali Anar'ın ismi verilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :