Şehit cenazesinde Kılıçdaroğlu'na yönelik protesto

Şehit cenazesinde Kılıçdaroğlu'na yönelik protesto

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aksünger: - "Devletin en üst protokolünün bulunduğu bir yerde anamuhalefet liderine mermi atmak, muhalif partiler ve muhalif seçmene önümüzdeki dönemde yapılacakların bir habercisidir. O mermi, sadece CHP'ye değil, tüm muhalefe

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, şehit cenazesinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik protestoya ilişkin, "Devletin en üst protokolünün bulunduğu bir yerde anamuhalefet liderine mermi atmak, muhalif partiler ve muhalif seçmene önümüzdeki dönemde yapılacakların bir habercisidir. O mermi, sadece CHP'ye değil, tüm muhalefete hatta demokrasiye inanan herkese atılmıştır." değerlendirmesinde bulunur.

Aksünger, yazılı açıklamasında, dün şehit cenazesinde yaşananların, AK Parti'nin sistematik başkanlık propagandalarından biri olduğunu savundu.

"Genel Başkanımızın, Cezaevi İzleme Komisyonunun sağlık sorunları olan mahkumlarla yaptığı görüşmeyi anlattığı konuşmadan cımbızla bir cümle çekip, CHP'yi terör destekçisi göstermek bilinçli bir provokasyondur." ifadesini kullanan Aksünger, iktidarın şehit cenazelerinde oluşan tepkiyi CHP'ye yönlendirmek için "cenaze trollerini" görevlendirdiğini ileri sürdü.

Aksünger, şunları kaydetti:

"Sicili bozuk kriminal tipler bulup şehit cenazelerinde Genel Başkanımıza saldırtarak, 'CHP terör destekçisidir' algısı yaratmak istiyorlar. Biz bu tertiplerin nereden kaynaklandığını çok iyi biliyoruz. Olaylar, CHP’nin başkanlık sistemini dokunulmazlıklarla beraber referanduma götürme planını bozmasıyla başladı ve Genel Başkanın TOBB’da yaptığı 'kanımızı dökmeden başkanlık sistemi getiremezsin' çıkışıyla beraber de sistematik bir şekilde arttı. Bu olayla arzulanan başkanlık sisteminin provası yapılmıştır. Devletin en üst protokolünün bulunduğu bir yerde anamuhalefet liderine mermi atmak, muhalif partiler ve muhalif seçmene önümüzdeki dönemde yapılacakların bir habercisidir. O mermi, sadece CHP'ye değil, tüm muhalefete hatta demokrasiye inanan herkese atılmıştır."

Geçmiş dönemlerde yaşanan kutuplaşmaları ve sonuçlarını da hatırlatan Aksünger, "Bu saldırıyı yapan ve özellikle de organize kişilerin acilen ortaya çıkartılıp cezalandırılması gerekiyor. Yumurta atmayla başlayıp mermi atmaya varan bu protestolar hiç de masumane değil. Yoksa süreç hepimizi daha karanlık noktalara sürükleyebilir." değerlendirmesini yaptı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler