Şehit cenazesinde Kılıçdaroğlu'na yönelik protesto

Şehit cenazesinde Kılıçdaroğlu'na yönelik protesto

CHP İzmir İl Başkanı Yüksel: - "Hiçbir tehdit, hiçbir baskı CHP ve CHP'lileri yıldıramaz"- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu: - "Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet yaşaması için, dünyada ve ülkede barışın tesisi için uğraşıyoruz, didiniyoruz, siyas

İZMİR (AA) - CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel, CHP Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün Fatih Camisi'nde protesto edilmesine ilişkin "Hiçbir tehdit, hiçbir baskı CHP ve CHP'lileri yıldıramaz." dedi.

İzmir Adliyesi önünde toplanan partililer adına açıklama yapan Yüksel, Kılıçdaroğlu'na yönelik organize ve planlı saldırı gerçekleştirildiğini savunarak, olayı kınadıklarını belirtti. Yüksel, Kılıçdaroğlu'nun ne pahasına olursa olsun şehit cenazelerine katılmaya devam edeceğini söyledi.

Saldırıyı düzenleyenlerin kendilerine verilen talimatları yerine getiren birer piyon olduğunu ileri süren Yüksel, görevini bilinçli olarak ihmal eden veya bu saldırıyı düzenlediği yönünde ciddi şüpheler bulunan kişiler hakkında hukuki sürecin hızla başlayarak sorumluların ortaya çıkarılması gerektiğini belirtti.

CHP'nin tarihinin özgürlük ve bağımsızlık için mücadeleyle geçtiğini aktaran Yüksel, "CHP ülkenin bölünmez bütünlüğü ve halkımız özgürce yaşaması için hayatını fedakarca veren şehitler ve kahramanlar tarafından yazılmıştır. Dün olduğu gibi bugün de CHP 'Ey vatan gözyaşların dinsin, yetiştik çünkü biz' diyen ruhun simgesidir. Hiçbir tehdit, hiçbir baskı CHP ve CHP'lileri yıldıramaz." dedi.

- Kocaoğlu'nun açıklaması

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise uzun süreden beri CHP'ye saldırılar düzenlendiğini öne sürerek, toplum ve muhalefete yönelik sindirme politikası yapıldığını iddia etti.

Kocaoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet yaşaması için dünyada ve ülkede barışın tesisi için uğraşıyoruz, didiniyoruz, siyaset yapıyoruz. Bu yoldan da dönmeyeceğiz. Kimse de döndüremeyecek." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :