Şehit aileleri ve gaziler iftarda buluştu

Şehit aileleri ve gaziler iftarda buluştu

YOZGAT (AA) - Sorgun Kaymakamlığı, şehit aileleri ve gaziler için iftar yemeği düzenledi. Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Termal Tesislerde düzenlenen iftar...

YOZGAT (AA) - Sorgun Kaymakamlığı, şehit aileleri ve gaziler için iftar yemeği düzenledi.

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Termal Tesislerde düzenlenen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, ülke olarak son günlerde büyük acılar yaşanıldığını ve bu acılar paylaşmak için bir araya geldiklerini belirtti.

Türk milletinin tarihten bu güne kadar şahadetlerle buraya geldiğini ifade eden Yurtnaç, şunları kaydetti:

"Bu dün de vardı, bugün de var, yarın da olacak. Neden, çünkü bu Allah’ın yarattığı evrenin bir gereğidir. Tarihe baktığımızda savaşların olduğunu, şehitler verildiğini, gaziler oldu ama ne oldu onların kanları üzerine bu vatan devam etti. Şehitler ve gaziler bu vatana bedel ödeyen insanlardır. Bizler sadece sizlerin yanında değiliz, aynı zamanda sizlerin emrindeyiz."

Sorgun Kaymakamı Mustafa Altınpınar ise yaptığı konuşmada, Türk milletinin PKK ve FETÖ terör örgütüne karşı verdiği savaşın, Sultan Kılıçarslan’ın haçlılara karşı verdiği savaştan farkı olmadığını söyledi.

İftar programına Vali Kemal Yurtnaç, Sorgun Kaymakamı Mustafa Altınpınar, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, il genel meclis üyeleri, ilçe kaymakam ve belediye başkanları, kurum amirleri de katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :