Şehidin kuzeninden şehitler anısına kütüphane

Şehidin kuzeninden şehitler anısına kütüphane

Şırnak'ın Silopi ilçesinde geçen yıl ağustos ayında teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen polis memuru Mustafa Yahya Mertcan'ın kuzeni Hüseyin Yumrukaya, iki üniversite arkadaşıyla şehitler anısına kütüphane projesi başlattı- Projeyle bir şehidin is

ÇANKIRI (AA) - ÖZGÜR ALANTOR - Şırnak'ın Silopi ilçesinde şehit olan polis memuru Mustafa Yahya Mertcan'ın kuzeni Hüseyin Yumrukaya, üniversite arkadaşlarıyla şehitler anısına kütüphane projesi başlattı.

Silopi'de geçen yıl ağustos ayında teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen polis memuru Mustafa Yahya Mertcan'ın kuzeni Yumrukaya, şehidin kitaplarını yurt genelindeki bazı kütüphanelere bağışladı.

Yumrukaya, daha sonra şehitler için bir kütüphane oluşturmaya karar verdi. Çankırı Karatekin Üniversitesi Türk Yurdu Topluluğu çatısı altındaki arkadaşları Esmanur Yaşar ve Esvet Karaca ile çalışmalara başlayan Yumrukaya, Çankırı Karatekin Üniversitesi, Çankırı Valiliği ve Belediye Başkanlığı yetkilileriyle görüşerek proje için destek istedi.

Projeyle bir şehidin ismi yazılarak bağışlanacak kitaplarla üniversitede kütüphane oluşturulması, böylece kitabı alacak kişinin de şehidin hikayesini öğrenmesi hedefleniyor.

Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü 3. sınıf öğrencisi ve proje sorumlusu Yumrukaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kuzeninin şehadet şerbetini içmesinin ardından eşyalarının arasından çıkan kitaplardan bazılarını kendisinin aldığını söyledi.

Bir süre sonra bu kitapların üzerine, "Bu kitabı şehit özel harekat polisi Mustafa Yahya Mertcan ve tüm şehitlerimizin anısına hediye ediyorum" yazarak farklı kütüphanelere bağışladığını belirten Yumrukaya, daha sonra projeyi genişletmeye karar verdiğini anlattı.

Arkadaşlarıyla üniversite, valilik ve belediye yetkilileriyle görüştüğünü ifade eden Yumrukaya, "Kitap bağışı kampanyasına 1 Nisan'da başlayacağız. Kampanyamız 1 ay devam edecek. Kampanyaya katılmak isteyen kişi, kitabın birinci sayfasına hangi şehit adına bağışlamak istiyorsa onun adını yazacak. İsterse tüm şehitler için bağışladığını yazabilecek. Sonra bize gönderecek. Biz de üniversitemizde bu kitaplardan bir kütüphane oluşturacağız." dedi.

- Amaç şehitlerin adını yaşatmak

Şehitlerin adını yaşatmak istediklerini vurgulayan Yumrukaya, şunları kaydetti:

"Bu topraklar için şehit düşen insanlar var. İsimlerinin unutulmamasını istiyorum. Projeyi, bu topraklar için can veren şehitlerimizin unutulmaması, anısının yaşanması adına gerçekleştirdik. İnsanların gönül verdiği veya şehit düşmüş bir yakınının ismini yazacağı kitapları göndermesini rica ediyorum. İnsanlar bağışlanan o kitabı açtığında bu topraklar için canını vermiş bir şehidin ismini görecek. Anılarının ve isimlerinin unutulmaması adına projeyi önemsiyoruz. Projemize ülke genelinden bağış bekliyoruz."


Şehidin kuzeninden şehitler anısına kütüphane

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :