Şehidin ismi köy okulunun kütüphanesine verildi

Şehidin ismi köy okulunun kütüphanesine verildi

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde şehit olan Uzman Çavuş Semih Korkut’un ismi, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesindeki bir köy okulunun kütüphanesinde yaşatılacak

ŞANLIURFA (AA) - Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde şehit olan Uzman Çavuş Semih Korkut’un adı, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesindeki bir köy okulunun kütüphanesine verildi.

İstanbul Ataşehir Şehit Akın Sertçelik Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin düzenlediği kampanyada toplanan kitaplar, ilçeye 20 kilometre uzaklıkta bulunan Hamamören Mahallesi’ndeki Şehit Kemal Karakayalı ilk ve ortaokuluna gönderildi.

Kütüphanenin açılışı için okul bahçesinde düzenlenen tören, İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başladı. Şehitler için edilen duanın ardından konuşan Siverek Kaymakamı Mustafa Çiftçiler, şunları dile getirdi:

"Biz bu coğrafyada bin yıldan beri varız, bu varlığımızı hazmedemeyenler oldu ve olmaya devam edecek. Bayrağımızdaki al renk, herhangi bir çiçekten herhangi bir doğadan değil direkt şehitlerimizin kanından gelir. Bu al yıldızlı bayrağımızın dalgalanmasına, ismini andığımız şehitlerimiz vesile oldu. Şehidimizin ailesi Kırklarelili bir aile, İstanbul’daki öğrencilerimiz kütüphane için Siverek ilçesindeki bir okula başka bir şehidimizin okuluna kitap topluyor. İşte bu ülkemizin bölünmez bütünlüğünün, birliğinin ve beraberliğinin en büyük tescilidir.”

Konuşmanın ardından Kaymakam Çiftçiler, Uzman Çavuş Semih Korkut’un babası Ergin Korkut’a Türk bayrağı ve plaket takdim etti.

Açılışı yapılan kütüphaneyi gezen davetliler, kampanyayı düzenleyen öğrencilere teşekkür etti.

Törene, şehit yakınları, Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Ahmet Öncül, Siverek 107'inci Topçu Alayı Komutanı Albay Şenol Çelik, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hayri Yazıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu, öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

7 Temmuz'da Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki Küçük Ağrı Dağı mevkisinde, hudut birliğinde bir el bombasının kazara patlaması sonucu ağır yaralanan Korkut, kaldırıldığı Doç. Dr. Yaşar Eryılmaz Doğubayazıt Devlet Hastanesinde müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :