SBS ve PYBS  için yarın son gün

SBS ve PYBS için yarın son gün

Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ve Parasız Yatılı ve Bursluluk Sınavı (PYBS) başvuruları yarın sona erecek

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı 2013 -SBS ve 2013-PYBS başvuru kılavuzlarına göre, 8. sınıf öğrencilerinin gireceğiSBS ile  5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerinin gireceği PYBS'ye giriş belgeleri 27 Mayıs'ta dağıtılacak.

2013-SBS'nin başvuru işlemleri e-Okul sistemi üzerinden gerçekleştirilecek. Polis kolejine başvuracak öğrenciler ise başvuru işlemlerini Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesinden takip edebilecek.

Sınava başvuracak öğrencilerin bankaya sınav ücretlerini yatırmadan önce e-Okul sistemindeki bilgilerinin güncel olup olmadığını okul müdürlüklerinden kontrol ettirmeleri gerekiyor. 10 lira olan sınav ücreti, Ziraat, Vakıflar ve Halk bankalarının ilgi hesaplarına veya bu bankaların internet şubelerine yatırılabilecek.

SBS, 8 Haziran'da yapılacak, sonuçları ise 12 Temmuz'da açıklanacak.

PYBS 8-9 Haziran'da

PYBS ise 5, 6, 7, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri için 9 Haziran'da, 8. sınıf öğrencileri için ise 8 Haziran'da yapılacak.

PYBS'ye başvuracak adayların da e-Okul sisteminde kayıtlı ve bilgilerinin güncel olması gerekiyor.

PYBS sonuçları 16 Temmuz'da, www. meb.gov.tr ve oges.meb.gov.tr adreslerinden açıklanacak. 8, 9, 10. ve 11. sınıfların parasız yatılılık için pansiyonlu okul tercihleri 22 Temmuz-2 Ağustos arasında alınacak. Yerleştirme sonuçları ise 22 Ağustos'tan itibaren internetten ilan edilecek.

Öğrenciler sınav kılavuzuna www.meb.gov.tr ve www.oges.meb.gov.tr adreslerinden ulaşabilecek.

Etiketler :