Savcı Kiraz iki gün önce içini dökmüş: Haberler canımı sıkıyor

Savcı Kiraz iki gün önce içini dökmüş: Haberler canımı sıkıyor

Şehit savcı, 2 gün önce gazeteci Hilal Yıldırım'a içini dökmüş. Savcı Kiraz, "Sol basındaki haberlerde ismimin yazılmasına çok canım sıkılıyor. Berkin Elvan dosyası için elimden geleni yapıyorum. Hafta sonları evde bile çalışıyorum" demiş

Haberler canımı sıkıyor

“Elimdeki dosyalara hakim olabilmek için gece gündüz, evimde, hafta sonları dahil çalışıyorum. Berkin Elvan'ın dosyasının kamuoyu için hassas olduğunun farkındaydım. Berkin’in dosyası için çok titiz hareket ediyorum. Berkin Elvan'ın dosyası kamuoyu içinde çok hassas farkındayım. Sol basında dosyada hiçbir ilerleme olmadığına ilişkin haberler yapılıyor. İsmim yazılıyor. Bu çok canımı sıkıyor. Ben bu dosya için elimden geleni yapıyorum üzülüyorum böyle şeylere. Beni siyasi boyutu ilgilendirmiyor. Olayda suçu olan varsa ortaya çıkaracağız."

Berkin Elvan dosyasında sona gelmişti

Savcı Kiraz, Berkin Elvan'ın dosyasında kendisinden önceki savcılara göre en hızlı ilerlemeyi kaydetti. Son olarak dosyada mart ayında önemli gelişme yaşandı. Kiraz, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yazı yazarak daha önce eşkâlleri belirlenen üç polisin açık kimliklerinin belirlenmesi amacıyla 21 polisin kimlik bilgilerini ve farklı açılardan çekilmiş fotoğraflarını istedi. Emniyetin gönderdiği fotoğrafları Adli Tıp'a göndererek, isimleri tespit edilemeyen polislerin kimliklerinin belirlenmesini talep etti.

Tüm gayretim incitmemeye

Kiraz'ın elindeki önemli dosyalardan biri de Gezi olayları sırasında polisin orantısız güç kullandığı iddialarına ilişkindi.  Kiraz bu dosya için "O kadar kapsamlı ki. İğne arar gibi şüpheli arayacağız. Önce mağdurların fotoğraflarını istemeyi düşündüm ama yaşananları hatırlatıp onları incitmemek için dikkat ediyorum" demişti.

Bitişik atışla şehit oldu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Kiraz’ın şehit edilmesiyle ilgili basın açıklaması yaptı: Kiraz teröristler tarafından başına bitişik ateş edilerek şehit edildi. Sezgin Tanrıkulu, Adliye’ye geleceğini belirtmesine rağmen gelmemiştir. Teröristlerden biri adliyeye avukat cübbesi ve sahte avukat kimliğiyle girmiştir.

Savcı: Kapıyı kırıp girin

Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın, odasına giren teröristleri görünce dışarıdaki görevlilere seslendiği ortaya çıktı. İki teröristin içeri girip kilitlediği kapıyı çağrılan görevli polislerin açamadığı, bu sırada Kiraz'ın “Ne duruyorsunuz, kapıyı kırsanıza” diyerek yardım istediği, o anda içeriden polislere ateş açıldığı öğrenildi.

AKŞAM

Etiketler :