Sason kütüphaneye kavuştu

Sason kütüphaneye kavuştu

Batman'ın Sason ilçesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kaymakamlıkça oluşturulan halk kütüphanesi hizmete açıldı- Kaymakam Dündar: - "Artık modern bir kütüphanemiz var, vatandaşlarımızı kitap okumaya bekliyoruz"

BATMAN (AA) - Batman'ın Sason ilçesinde yapımı tamamlanan halk kütüphanesi hizmete açıldı.

Yaklaşık 30 bin nüfusa sahip Sason'un kütüphane ihtiyacı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kaymakamlığın ortak çalışması sonucu giderildi.

Kaymakam Tekin Dündar, Belediye Başkanı Cuma Uçar ve Milli Eğitim Müdürü Feyzullah Yar, açılışı yapılan kütüphanede incelemelerde bulundu ve gençlerle sohbet etti.

Dündar, burada yaptığı açıklamada, bölgenin en kullanışlı kütüphanelerinden birini ilçeye kazandırdıkları için sevinçli olduklarını belirterek kütüphanenin okurların talepleri göz önünde bulundurularak oluşturulduğunu söyledi.

Çok sayıda seçkin eserin yer aldığı halk kütüphanesine Kültür ve Turizm Bakanlığınca her ay düzenli olarak yayınların gönderileceğini aktaran Dündar, "Daha önce öğrencilerimiz ve gençlerimiz başta olmak üzere halkımızın istifade edebileceği kapsamlı fonksiyonel bir kütüphanemiz yoktu. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın ve Valimizin desteği ile Sason Halk Eğitim Merkezi binası içerisinde modern bir kütüphane kurduk." dedi.

Dündar, öğrencilerin ders çalışmak için de kütüphaneden yararlandığını dile getirerek şöyle devam etti:

"Öğrencilerimizin büyük kısmının evinde ders çalışabileceği ortam bulunmuyor. Bu ihtiyacı da düşünerek böyle kapsamlı bir kütüphane yaptık. İnşallah öğrencilerimiz ve gençlerimiz de okuyarak her şeyden önce kendilerine, ailelerine ve memleketlerine faydalı insanlar olur. Eskiden gençlerimiz haklı olarak 'Bizim bir kütüphanemiz yok, okuma iştahımızı giderecek bir mekanımız yok.' diyordu. Çok şükür bu sıkıntı giderilmiş oldu. Artık modern bir kütüphanemiz var, vatandaşlarımızı kitap okumaya bekliyoruz."

- 8 bin kitap bulunuyor

Sason Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Cem Yıldırım, açılan kütüphanenin bölgedeki en kapsamlı kütüphaneler arasında yer aldığını söyledi.

Kütüphanede yaklaşık 8 bin kitap bulunduğuna işaret ederek şunları kaydetti:

"Kütüphanede ziyaretçilerimizin daha rahat bir ortamda kitap okumalarını sağmak amacıyla çocuk ve yetişkin bölümleri oluşturduk. Kütüphanemiz açıldıktan sonra özellikle öğrenci bazında yoğun bir ziyaretçi akını başladı. Daha önce ilçede böyle bir imkana sahip olmayan öğrenciler, gerek internetten gerekse kitaplardan araştırmaları gereken ödevlerini kütüphanemize gelerek yapıyorlar."

Yunus Emre Ortaokulu Türkçe öğretmeni Mustafa Soytürk de kütüphanenin öğrenciler ve eğitimciler için önemine değinerek " Okuma saatlerinde kütüphaneden yararlanıyoruz. Bilgisayar ve okuma salonları öğrencilerin eğitimine büyük katkı sunacak." ifadesini kullandı.

Öğrenci Furkan Kaan Yaşar, evinde ders çalışabileceği ortam bulunmadığına işaret ederek "Artık ders çalışabileceğimiz mekan var. Üstelik bilgisayar ve internet bağlantısı var. Hepimiz açısından çok faydalı olacak." şeklinde konuştu.

Eren Abay ise kütüphane hizmete açılmadan önce aradığı kitapları bulmakta güçlük çektiğini dile getirerek artık bu sıkıntıyı yaşamayacakları için mutlu olduğunu aktardı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :