Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Okur:

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Okur:

"2016 yılı Saruhanlı üzümcüsü için kara bir yıl olmaya başladı. İlk olarak don, ardından dolu afeti yaşandı. Şimdi de asmalardaki üzümlerde sıcaklardan meydana gelen yanmalar oluştu"

MANİSA (AA) - Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, 2016 yılının üzüm yetiştiricileri için "kara" bir yıl olduğunu söyledi.

Okur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ege Bölgesi'nde bir haftadan bu yana yaşanan hava sıcaklığının üzümü olumsuz yönde etkilediğini bildirdi.

Saruhanlı'da yörenin en kaliteli ve verimli üzümünü yetiştirdiklerine dikkati çeken Okur, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının üzümde rekolte düşüklüğüne neden olacağını kaydetti.

Okur, bağlarda önemli oranda hasar tespit ettiklerini dile getirerek, "Kırlar mevki dediğimiz bölgede aşırı derecede meydana gelen sıcaklardan bağlarda yüzde 40'lara yakın hasarlar oluştu. İlçemiz üzüm üreticilerinin yüzde 90'a yakını bağlarını Tarsim sigortası yaptırmış durumdadır. Ancak ne yazık ki bu yanığın sigorta kapsamı dışında olduğu biliniyor. İlçemizdeki üreticilerimiz adına yetkililere sesleniyorum, sıcaklardan oluşan yanıkların da bir an önce sigorta kapsamına alınmasını talep ediyoruz." diye konuştu.

Bu yıl üzüm bağlarının 3. kez afete maruz kaldığına işaret eden Okur, "2016 yılı Saruhanlı üzümcüsü için kara bir yıl olmaya başladı. İlk olarak don, ardından dolu afeti yaşandı. Şimdi de asmalardaki üzümlerde sıcaklardan meydana gelen yanmalar oluştu. Rekoltede düşüş yaşandı. Geçen yıl üreticilerin yüzü gülmemişti bu yıl da sıkıntılı geçmesi bekleniyor." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :