"Saraybosna'da Ölüm" 26 Ağustos'ta vizyona girecek

"Saraybosna'da Ölüm" 26 Ağustos'ta vizyona girecek

İSTANBUL (AA) - Yönetmenliğini Boşnak yönetmen Danis Tanovic'in üstlendiği, "Gümüş Ayı" ödüllü "Saraybosna'da Ölüm" filmi 26 Ağustos'ta vizyona...

İSTANBUL (AA) - Yönetmenliğini Boşnak yönetmen Danis Tanovic'in üstlendiği, "Gümüş Ayı" ödüllü "Saraybosna'da Ölüm" filmi 26 Ağustos'ta vizyona girecek.

Fransa-Bosna-Hersek ortak yapımı film, Fransız filozof Bernard Henry Levy'in "Hotel Europe" oyunundan uyarlanarak beyaz perdeye aktarıldı.

Filmin başrollerini Jacques Weber, Snezana Vidovic, Izudin Bajrovic, Vedrana Seksan, Muhamed Hadzovic paylaştı.

"Tarafsız Bölge" filmiyle "Yabancı Dilde En İyi Film" Oscar'ını, "Bir Hurdacının Hayatı" filmiyle "Gümüş Ayı" ödülü kazanan filmin yönetmeni Danis Tanovic, "Saraybosna'da Ölüm" filmiyle de 66. Uluslararası Berlin Film Festivali'nde "Gümüş Ayı" ve "FIPRESCI" ödülüne layık görülmüştü.


- Film hakkında

Birinci Dünya Savaşı’nı başlatan suikastın 100. yılında Hotel Europe büyük bir etkinliğe hazırlanmaktadır. O gün, otelin çatısında yapılan TV yayınında sabit politik duruşlar birdenbire asırlık tartışmalara yol açarken, otel müdürü aylardır maaşlarını alamayan ve tam da bu önemli günde grev yapmaya karar veren çalışanları "kendine özgü" yöntemlerle engellemeye çalışmaktadır. Grev sözcüleri bir bir ortadan kaybolurken en önemli konuklardan birini korumaya çalışan polisin tek derdi ise eşinin almak istediği kanepenin fiyatıdır.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler