Şanlıurfa merkezli 3 ilde eş zamanlı FETÖ  güncel kadın yapılanmasına operasyon! 7 tutuklama

Şanlıurfa merkezli 3 ilde eş zamanlı FETÖ güncel kadın yapılanmasına operasyon! 7 tutuklama

Şanlıurfa merkezli Diyarbakır ve Hatay’da FETÖ/PDY'nin güncel kadın yapılanmasına düzenlenen eş zamanlı operasyonda öğrenci evinde yakalanarak gözaltına alınan 11 şüpheliden 7’si tutuklanarak cezaevine gönderildi

Şanlıurfa merkezli Diyarbakır ve Hatay’da Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 11 şüpheliden 7’si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

FETÖ GÜNCEL KADIN YAPILANMASINA OPERASYON

Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce FETÖ/PDY terör örgütünün eylem ve faaliyetlerini tespit ve deşifre edilmesine yönelik çalışma başlatıldı.

Örgütün Şanlıurfa güncel kadın yapılanması içerisinde faaliyet yürüttükleri ve örgüte ait güncel öğrenci evinde kaldıkları tespit edilen öğretmen, özel sektör çalışanları ve üniversite öğrencilerinin bulunduğu 11 şüpheli, Şanlıurfa merkezli Diyarbakır ve Hatay olmak üzere üç ilde eş zamanlı yapılan operasyonla yakalanarak gözaltına alındı.

7 KİŞİ TUTUKLANDI

Gözaltına alınan 11 kişi işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 7’si tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 4’ü ise adli kontrol şartları uygulanarak serbest bırakıldı.

EVDEN FIRLATILAN TELEFONDA ÇOK SAYIDA DÖKÜMAN ÇIKTI
Örgüte ait güncel eve yapılan operasyonda, söz konusu ev etrafında çevre güvenliği alınmış, bu sırada bahse konu evden aşağıya fırlatılan telefonda yapılan incelemede, örgüt elebaşı Fetullah Gülen’e ait çok sayıda video, resimler, doküman bulunduğu bildirildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

fff.jpg

f.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.