Sanıkların babaları da FETÖ'den tutuklu çıktı

Sanıkların babaları da FETÖ'den tutuklu çıktı

Polis Akademisinin 2012'deki giriş sınavı sorularının FETÖ üyelerine verilmesine ilişkin 80 kişinin yargılandığı dava, sanık savunmalarıyla devam etti- Sanıklardan Orhan ve Kuru, babalarının da FETÖ soruşturmaları kapsamından tutuklu olduğunu belirterek m

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nce (FETÖ) 2012 Polis Akademisi Giriş Sınavı sorularının, sınav öncesi elde edilerek aynı yapılanmaya mensup kişilere verildiği iddiasıyla 80 kişinin yargılandığı dava, sanık savunmalarıyla devam etti. Savunma yapan 2 sanık, babalarının da FETÖ'den tutuklu olduğunu belirtti.

Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Cezaevi Yerleşkesindeki salonda görülen duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar, taraf avukatları ile sanık yakınları katıldı.

Savunması alınan sanık Ferhat Ay, hakkında isnat edilen suçlamaları kabul etmediğini belirtti.

Bugüne kadar illegal bir oluşum içinde yer almadığını ifade eden Ay, etkin pişmanlıktan yararlanmak isteyen bir kişinin aleyhinde verdiği ifade nedeniyle tutuklu olduğunu öne sürdü.

Bu kişinin ifadesinde kendisi için "Furkan kod isimli Faruk" dediğini aktaran Ay, "Bu şahıs, teşhis işlemi sırasında kimlik bilgilerimi gördükten sonra ismimi Ferhat olarak düzeltiyor. Bu da açıkça gösteriyor ki bu şahısın aleyhimde verdiği ifadeler çelişkilerle doludur." dedi.

İfadeyi veren kişinin, Kayseri'deki özel bir hastanenin FETÖ üyelerince kullanılan gizli odasında kendisiyle görüştüğünü iddia ettiğini öne süren Ay, söz konusu sağlık kuruluşunda keşif yapılması halinde böyle bir yerin olmadığının ortaya çıkacağını savundu.

Polis Akademisi sınavında kendi çabasıyla başarılı olduğunu ve soruları önceden görmediğini iddia eden Ay, daha önce hakkında uygulanan adli kontrol şartlarının yeniden sağlanmasını talep etti.

- "Babam da tutuklu, tahliyemi istiyorum"

Sanık Esad Orhan da başarılı bir öğrencilik süreci geçirdiğini, girdiği sınavların büyük bir kısmında derece aldığını dile getirdi.

Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandığını, daha sonra Polis Akademisine kayıt yaptırdığını anlatan Orhan, "Akademinin kapatılmasıyla Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümüne geçiş yaptım. Mezuniyetten sonra girdiğim KPSS'de kendi alanımda Türkiye 23'üncüsü oldum." şeklinde konuştu.

Üniversiteye giriş sınavındaki başarısının, Polis Akademisi sınavına göre daha iyi olduğuna işaret eden Orhan, iddia edildiği gibi sınav sorularını önceden görmediğini savundu.

Babasının da FETÖ soruşturması kapsamından 10 aydır tutuklu olduğuna dikkati çeken Orhan, ailesinin yaşadığı mağduriyetin artmaması için mahkeme heyetinden tahliye talebinde bulundu.

- "Başarılı olmam şaşılacak bir durum değil"

Sanık Halil İbrahim Kuru da Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi olduğu sırada girdiği sınav sonucunda Polis Akademisine kayıt yaptırma hakkı kazandığını bildirdi.

Sınavdan önce kimseden soru almadığını ileri süren Kuru, "Ankara Hukuk Fakültesi gibi Türkiye'nin en yüksek puan isteyen bir bölümünü kazanan birinin, Polis Akademisi sınavından da başarılı olması şaşılacak bir durum değildir." değerlendirmesinde bulundu.

Üniversite sınavına hazırlanırken FETÖ'nün kapatılan dershanesine gittiği için suçlanamayacağına vurgulayan Kuru, aksi halde bu dershaneye giden herkes hakkında dava açılması gerektiğini, bunun da hayatın doğal akışına aykırı olduğunu iddia etti.

Kullandığı telefon hattının HTS kayıtlarına göre, davanın bazı sanıklarıyla irtibatının ortaya çıktığının hatırlatılması üzerine Kuru, "Söz konusu hattı o zaman 18 yaşından küçük olduğum için ailem adına çıkartmıştım. 5 yıl önce kimlerle görüştüğümü hatırlamam çok zor. Görüştüğüm söylenen kişilerin birçoğu zaten babamın arkadaşları." ifadelerini kullandı.

Babasının FETÖ soruşturması kapsamında Malatya'da tutuklu yargılandığını belirten Kuru, nişanlı olduğunu, ailesine bakacak kimsenin bulunmadığını gerekçe göstererek tahliyesini istedi.

Sanık Batuhan Ersoy'un da savunmasını alan mahkeme heyeti, duruşmayı yarına erteledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :