Sancaktepe'de lise öğrencisinin öldüğü trafik kazasına dava

Sancaktepe'de lise öğrencisinin öldüğü trafik kazasına dava

Aracıyla kırmızı ışıkta geçip lise öğrencisi Elif Dağyeli'ne çarparak ölümüne neden olduğu iddia edilen sürücünün, "bilinçli taksirle ölüme neden olmak" suçundan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına ilerleyen günlerde başlanacak

İSTANBUL (AA) - Sancaktepe'de, aracıyla kırmızı ışıkta geçtikten sonra çarptığı lise öğrencisinin ölümüne neden olduğu iddia edilen sürücü hakkında 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, şüpheli Fatih Yalkın'ın 34 KL 5648 plakalı aracıyla Sancaktepe Sarıgazi Mahallesi Atatürk Caddesi'nde ilerlerken yolun karşısına geçmeye çalışan Elif Dağyeli'ne çarparak ölümüne neden olduğu belirtildi.

Yalkın'ın kazadan sonra durmadan yoluna devam ettiği anlatılan iddianamede, polis ekipleri tarafından yapılan incelemede olay yerine düşen parçalarından aracın marka ve modelinin tespit edildiği, şüphelinin adres ve kimliğinin belirlendiği kaydedildi.

İddianamede, olay yerinde yapılan incelemede fren izine rastlanmadığı aktarıldı.

Yalkın'ın iddianamede yer alan ifadesinde, olay sırasında 60-70 kilometre hızla seyrettiğini, bölgedeki trafik ışıklarının gece yarısı olmasından dolayı çalışmadığını, trafik ışıklarını geçtikten 150 metre sonra yola iki bayanın çıktığını, direksiyonu sağa kırdığını ancak çarpmaya engel olamadığını, korktuğu için kaçtığını, daha sonra teslim olduğunu beyan ettiği bildirildi.

İddianamede, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Trafik Müdürlüğünden gelen yazıda ise kazanın meydana geldiği kavşakta trafik ışıklarının kaza saatlerinde normal modda çalıştığının bildirildiği ifade edildi.

- "Dağyeli asli kusurlu"

İddianamede, Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesinden alınan bilirkişi raporuna göre, şüpheli Yalkın'ın taşıt yolunda karşıya geçmek isteyen yayaya çarpmadan önce yayayı ikaz ederek etkili fren tedbiri almayıp sevk ve idaresindeki otomobille yayaya çarptığı, olayda dikkat ve özen yükümlülüklerine aykırı hareket ettiği gerekçesiyle tali kusurlu bulunduğu kaydedildi.

Bilirkişi raporunda, karşıya geçmeden önce yolu kontrol etmesi gereken Dağyeli'nin yeterli kontrolü yapmayıp sağ tarafından gelen otomobile ilk geçiş hakkını vermeden yolun karşısına geçmek isteyerek, dikkat ve özen yükümlülüklerine aykırı hareket ettiği gerekçesiyle asli kusurlu olduğunun belirtildiğine de iddianamede yer verildi.

İddianamede, şüphelinin kazanın meydana geldiği caddede trafik ışıklarının kırmızı yanmasına rağmen yolun boş olduğuna aldanarak ışıklarda durmaksızın yoluna devam ettiğine dair kuvvetli şüphe bulunduğu, bilirkişi raporunda açıklanan taksirli davranışı ile yaya Elif Dağyeli'ne çarparak ölümüne sebep olmakla üzerine atılı suçu işlediğinin belirlendiği aktarıldı.

Bu kapsamda şüpheli Fatih Yalkın'ın "bilinçli taksirle ölüme neden olma" suçundan 2 yıldan 9 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenen iddianame, gönderildiği 36. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi. Yalkın'ın yargılanmasına ilerleyen günlerde başlanacak.

Sancaktepe'de, 24 Kasım 2015'te kardeşiyle gezen Elif Dağyeli, kırmızı ışıkta geçtiği iddia edilen bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybetmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :