Sancaktepe'de lise öğrencisinin öldüğü trafik kazası davası

Sancaktepe'de lise öğrencisinin öldüğü trafik kazası davası

Aracıyla kırmızı ışıkta geçtikten sonra lise öğrencisi Elif Dağyeli'ne çarparak ölümüne neden olduğu iddia edilen sürücünün, "bilinçli taksirle ölüme neden olmak" suçundan yargılanmasına devam edildi

İSTANBUL (AA) - Sancaktepe'de, aracıyla kırmızı ışıkta geçtikten sonra çarptığı lise öğrencisinin ölümüne neden olduğu iddia edilen sürücünün "bilinçli taksirle ölüme neden olmak" suçundan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Anadolu 36. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Fatih Yalkın katılmazken, kazada hayatını kaybeden Elif Dağyeli'nin ailesi ve taraf avukatları hazır bulundu.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Orhan Yaman, kuryelik yaptığını ve olay günü sipariş götürdüğünü belirterek "Sanığın kullandığı araç tahminim 80-90 kilometre hızla gidiyordu, ışıkta frene basıldığına dair herhangi bir fren lambası ve olay yerinde lastik izi görmedim. Sanığın kullandığı araç olduğu gibi hızını azaltmadan devam etti. İlerde durduğunu görmedim, ancak sapağı döndükten sonra durduysa bilemem. Ben tam çarpma anını görmedim, çarpma sesini duyar duymaz kızın havada olduğunu gördüm " dedi.

Tanığın beyanlarını kabul etmediklerini belirten sanık avukatı Mustafa Gökhan Öncül ise "Kendisi şüpheli beyanlarda bulunuyor. Cumhuriyet Savcılığı ve buradaki beyanları farklıdır, çünkü orada da kırmızı ışıktan bahsetmiyor. Bugünkü ifadelerin ekleme olduğunu düşünüyoruz." diye konuştu.

Duruşmada söz alan Dağyeli ailesinin avukatı Gürdal Aydoğdu da olay yerinde keşif yapılmasını talep ederek sanığın tutuklu yargılanmasını istedi.

Mahkeme heyeti, teknik üniversitelerden seçilecek 3 kişilik bilirkişi heyetinden tarafların kusur durumlarının belirlenmesi amacıyla rapor alınmasına karar verdi

Sanık Yalkın'ın tutuklanması ve olay yerinde keşif yapılması talebinin reddine karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, şüpheli Fatih Yalkın'ın 34 KL 5648 plakalı aracıyla Sancaktepe Sarıgazi Mahallesi Atatürk Caddesi'nde ilerlerken yolun karşısına geçmeye çalışan Elif Dağyeli'ne çarparak ölümüne neden olduğu belirtiliyor.

Yalkın'ın kazadan sonra durmadan yoluna devam ettiği anlatılan iddianamede, polis ekipleri tarafından yapılan incelemede olay yerine düşen parçalarından aracın marka ve modelinin tespit edildiği, şüphelinin adres ve kimliğinin belirlendiği kaydediliyor.

İddianamede, şüpheli Fatih Yalkın'ın "bilinçli taksirle ölüme neden olma" suçundan 2 yıldan 9 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :